Kan ende opp i WRC-bil etter Loeb-hjelp

– Jeg sendte han en sms og da trakk han i noen tråder, forteller rallyfører Eyvind Brynildsen.

Eyvind Brynildsen

I 2012 stilte Eyvind Brynildsen til start i WRC-klassen i Rally Sverige. I år kan det skje igjen og da i en Citroën.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Sebastien Loeb

Sebastien Loeb tok ni strake VM-gull i Rally før han la opp. Nå er han i ferd med å hjelpe Eyvind Brynildsen opp i WRC-klassen.

Foto: PATRICK HERTZOG / Afp

Eyvind Brynildsen har lenge vært i tvil om han skulle fortsette rallykarrieren, men etter uventet hjelp, kan han brått ende opp i den råeste rallyklassen – i en Citroën DS3 WRC.

Da påmeldingen til Rally Sverige stengte dukket Eyvind Brynildsens navn opp på startlisten i en Citroën i klassen under WRC, men så ble han oppgradert til WRC-klassen fordi kostnadsnivået var relativt likt.

– Jeg sendte Loeb en sms og ba om råd. Det endte med at han har drevet lobbyvirksomhet for meg. Han har anbefalt meg for noen i Dubai, og en anbefaling fra Sebastien Loeb er en ganske god attest, sier Brynildsen fornøyd.

Tør ikke håpe for hardt

Men det er ikke 100 prosent sikkert at Våler-føreren stiller til start i løpet i Sverige.

– Bilen er klar og dekoren er klar, likevel så tør jeg ikke slå fast at alt er klart til VM-runden. Vi som har vært med i dette gamet en stund vet at når pengene skal på bordet, så hender det at noen trekker seg. Jeg har ikke hentet inn en eneste krone i spons heller, så foreløpig er det usikkert, sier han.

SE VIDEO: – Debuterte i WRC-bil

Eyvind Brynildsen opplevde den STORE guttedrømmen da han debuterte i WRC-klassen under Rally Finnskog i helgen. Nå ser unggutten frem til nye store oppgaver når Rally Sverige starter torsdag.

Eyvind Brynildsen opplevde den store guttedrømmen da han debuterte i WRC-klassen under i 2012.

Mange skuffelser

Men om pengene fra Dubai dukker opp, så oppfylles en stor drøm for Brynildsen.

– Det er helt vilt om jeg får prøve meg i en Citroën DS3. Jeg vil gjøre alt for å få muligheten til å kjøre en slik bil, sier Brynildsen og signaliserer at gløden for rally er på vei tilbake.

Etter fjorårets sesong gikk han i tenkeboksen etter flere år med skuffende resultater.

– Jeg vet ikke om jeg er interessert i å jobbe for å få inn så mye sponsorer når jeg blir så skuffa etter hvert løp, sa han til NRK.no i november i fjor.

LES OGSÅ:

– Citroën ønsker nordiske førere

Brynildsen har også vært i kontakt med Citroën-sjef Yves Matton og PH Sport som skal drifte bilen som er tiltenkt østfoldingen.

– Citroën er interesserte å ha med nordiske førere i Sverige som kan ta poeng fra de andre teamene. Jeg har fått en knalltilbud fra Citroën, men det kommer an på om de i Dubai vil betale, sier Brynildsen.

Brynildsen anslår at en avgjørelse kommer i løpet av kort tid.

– Jeg er i alle fall påmeldt til Sverige, så gjenstår det å se om jeg får kjørt eller om jeg må trekke påmeldingen, avslutter han.

SE VIDEO: – Bli med på fartsprøve med Brynildsen

Bli med på en fartsprøve med Eyvind Brynildsen.