Hopp til innhold

– Vi gjør ikke Sommerbåten hvert år

Sarpsborg kommune ønsker besøk av NRKs sommerbåt i jubileumsåret 2016. – Lite sannsynlig at det blir noe av, sier underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i NRK.

Thomas Hellum og Charlo Halvorsen

Thomas Hellum og Charlo Halvorsen på kaia i Moss sammen med Sommerbåten til NRK.

Foto: Remi Drageset/NRK

Etter å ha sett tusenvis av sarpinger møte opp for å ta imot Sommerbåten i Høysand onsdag, sendte ordfører Sindre Martinsen-Evje (Ap) og jubileumssjef Svein A. Halvorsen ut en pressemelding der de ønsket båten og NRK velkommen tilbake i jubileumsåret 2016.

– Selv om NRK-redaksjonen prioriterte andre saker enn vårt tusenårsjubileum, sørget de for at Sarpsborg fikk tidenes profilering i rikskanalen. Akkurat det har veldig stor betydning for byen og forberedelsene til 2016. Vi ønsker nå å invitere sommerbåten tilbake til Sarpsborg i 2016, skriver Halvorsen i pressemeldingen.

– Nå tipper vi NRK-mannskapet virkelig ønsker seg tilbake til Sarpsborg og tusenårsjubileet i 2016, legger ordføreren til.

Sindre Martinsen Evje sammen med programlederne

Ordfører Sindre Martinsen-Evje i Sarpsborg sammen med programlederne Anne Rimmen og Marte Stokstad.

Foto: Lotte Olsen / NRK

– Vi har godt av en pause

Men fra kaia i Moss, der Sommerbåten ligger fortøyd fredag, kunne underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i NRK fortelle at det trolig ikke blir noen ny tur til Sarpsborg med det første.

På spørsmål om Sommerbåten skal på tokt også neste år, svarer Halvorsen:

– Det er veldig lite sannsynlig. Vi gjør det uansett ikke hvert år. Det er ikke tatt noen beslutning om, eller når, vi skal ut en gang til. Nå skal vi først evaluere og se hvordan det gikk i år.

Prosjektleder for sakte-TV i NRK Hordaland, Thomas Hellum, er også med på å helle kaldt vann i blodet til Sarpsborgs drømmer om Sommerbåt-besøk i 2016.

– Jeg er helt sikker på at selv om vi nå har besøkt til sammen 79 steder langs kysten i 2013 og 2015, så finnes det veldig, veldig mange nye steder det hadde vært flott å besøke på denne måten. Men jeg tror både det norske folk og vi i NRK har godt av en pause mellom slike store prosjekter, sier han.