Hopp til innhold

Lite penger til idretten

Det er ikke rom for nye store idrettsanlegg i Oslo de neste fire årene, men Munch-samlingen satses det på.

Illustrasjonsfoto

Fire planlagte kunstgressbaner fullfinansieres i byrådets budsjettforslag.

Foto: Tøsse, Anders / SCANPIX

Byrådet setter av rundt 13,5 millioner kroner til fullfinansiering av fire planlagte kunstgressbaner i hovedstaden. I tillegg foreslår de å bruke nesten 29 millioner kroner til rehabilitering og vedlikehold av bad og idrettsanlegg i Oslo.

47 millioner til Munch-samling

Byrådet foreslår å gi Munch-museet totalt 47 millioner kroner de neste fire årene. Dermed styrkes budsjettet med 19,7 millioner kroner i forhold til 2010.

– Det er et stort ansvar å eie, forvalte og formidle en så sentral del av verdens kulturarv som Munchs kunst faktisk er. Derfor prioriterer vi Munch-museet i årene fremover, sier kulturbyråd Torger Ødegaard.

Byråd Torger Ødegaard

Kulturbyråd Torger Ødegaard.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Oppgraderer bibliotekfilialer

I 2011 vil byrådet styrke bibliotekfilialene på Lambertseter, Rommen og Romsås.

– Deichmanske har gitt Oslos befolkning leseglede i mer enn 100 år, og er Oslos mest benyttede kulturtilbud. Derfor setter vi av 3,2 millioner til åpning og styrking av tre filialer, sier kulturbyråden.

Byrådet vil også gi 5 millioner kroner til hovedstadens kultureiendommer, 5,2 millioner kroner til vern av Vigelandsparken og Vigelandsmuseet, og 1 million årlig til rehabilitering av Vestre gravlunds gamle kapell.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Følg NRK Østlandssendingen på facebook og twitter.