Drømmer om å bli fylkesordfører for Høyre

Sist Høyre hadde fylkesordføreren i Østfold var Simen Nord 2 år. Nå vil han gjenerobre fylkesordførersetet i en alder av 26 år.

Simen Nord

Simen Nord er Høyres fylkestings-topp i en alder av 26 år.

Foto: Trond-Øyvind Karterud / NRK

Valglogo

Av listetoppene vi så langt har intervjuet på bussen rundt om i fylket, er Simen Nord (26) den første som bruker mobilapp til å løse billett. Han er nok også blant listetoppene som bruker kollektivtrafikk mest.

– 40 kroner er en dyr enkeltpris hvis man skal korte turer. 30 kroner med appen på telefonen for å kjøre i hele Østfold synes jeg er veldig billig hvis man skal langt. Månedskortene er også rimelige og jeg tenker at det er det aller viktigste, sier Nord i det han går ombord på bussen.

Simen Nord fra Moss er Høyres listetopp til fylkestingsvalget og mener det er på tide med forandring.

– Det er på høy tid å få inn nye koster i gangene på Fylkeshuset. Måten vi skal gjøre det på er å gå ut og snakke med folk, forteller han.

Hver kveld er han ute og banker på dørene til folk i hele fylket for å høre hva de vil ha endret og fortelle om hva Høyre står for.

Hør hele radioreportasjen her.

– En stor tillitserklæring

Nord synes det er en stor tillitserklæring fra partiet at de tør å satse på han og sier at han har en drøm om å bli fylkesordfører.

– Jeg har blitt sikrere på at det er en fordel å være relativt ny i gamet og jeg tror jeg kan være en mer aktiv og involvert fylkesordfører enn det det har vært de siste gangene.

Høyre vil legge ned fylkeskommunen som du stiller til valg for å lede. Hvorfor stiller du da til valg på dette?

– Jeg mener at det er mer enn nok med to forvaltningsnivåer i Norge. Men oppgavene fylkeskommunen har er så viktige, videregående skole er noe av det absolutt viktigste. Man har ansvar for fylkesveiene og legge til rette for flere arbeidsplasser.

Simen Nord

Simen Nord ønsker å gi lærlingtilskudd til bedriftene sånn at de skal ta imot flere lærlinger.

Foto: Trond-Øyvind Karterud / NRK

Han mener først og fremst at det er viktig med mer etter- og videreutdanning av lærerne og full lærlingdekning.

Hvordan skal du få til det?

– Høyre har foreslått å gi mer lærlingtilskudd sånn at bedriftene får mer penger for å ta inn lærlinger.

Går offensivt ut

Passasjer Jan Roger Helminsen sitter på bussen denne dagen, men gjenkjenner ikke Simen Nord. Han forteller listetoppen at han ønsker seg bedre kollektivtrafikk.

– Det er greit når jeg skal hjem, men arbeidsmessig er det helt borti natta. Folk jobber jo fra kl. 06.00 og da går det ikke busser. Få bussene i gang tidligere og oftere, utfordrer han Simen Nord som svarer:

– Når jeg blir fylkesordfører..

Når?

– Ja, jeg må gå litt offensivt ut. Vi lover penger til at bussen skal gå oftere og i hele fylket. Noen lover gratis buss, men vi synes det er viktigere at den går oftere og i hele Østfold, avslutter han før han stiger ut av bussen.