Lindeberg-drapet: – Vi vet fortsatt ikke hvem som står bak

– Vi vet heller ikke hva som er motivet, sier Grete Lien Metlid til NRK mandag ettermiddag. Politiet har tidligere sagt at de har flere navngitte personer i søkelyset.

Grete Lien Metlid

Politiet mener den drepte på Lindeberg ikke var et tilfeldig offer.

Foto: Simon Skjelbostad Yset / NRK

Natt til lørdag ble en 40 år gammel mann skutt og drept på en parkeringsplass på Lindeberg. Ifølge familiemedlemmer skulle han ut og hente noe bilen da han ble angrepet. En turgåer fant neste morgen det som trolig er drapsvåpenet.

Har kommet i kontakt med guttene

– Vi har fått kontakt med guttene som gikk på bussen ved Lindeberg-senteret. En av de ringte og det er vi veldig glad for. Vi har fått avtalt et avhør med dem i dag, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.

Flere gutter som ble sett på 79-bussene på vei mot Holmlia har bekreftet til politiet at de var i området der drapet skjedde. Politiet håper de kan ha gjort verdifulle observasjoner. Politiet har vært på flere rundspørringer i Lindeberg-området.

– Vi har vært det i dag, og vi skal ut på en ny runde i kveld.

Politiet vil ikke si hva vitner har sagt i avhør fordi de ikke vil påvirke andre vitner. Nå skal politiet pusle sammen hva som har skjedd i området i timene før og etter drapet.

Sekken mer interessant

Politiet mener det er klart at den drepte ikke er et tilfeldig offer. Den drepte var selv dømt for tre drapsforsøk i 1997. Politiet har bekreftet at drapsforsøkene er en del av etterforskningen, men dette er bare en av flere spor etterforskerne undersøker.

– Hvorvidt noe av forklaringen ligger i saken fra 1997 vet vi ikke. Politiet setter selvfølgelig opp en del hypoteser, men vi tar høyde for alt.

Etterlyser eier av ryggsekk

Denne sekken ble funnet av politiet i nærheten av drapsstedet på søndag.

Foto: Martine Laeng / Politiet

Politiet håper på et gjennombrudd i saken raskt. De håper flere vitner vil melde seg, også om de ikke tror de har noe vesentlig å fortelle. Ryggsekken som ble funnet i nærheten av drapsstedet er fortsatt svært viktig for politiet.

– Ingen har meldt seg som eier av sekken, og det gjør den enda mer interessant for politiet, sier politiinspektør Grete Lien Metlid mandag.

Kripos og Avdeling for biologiske spor på Folkehelseinstituttet atbeider nå med skytevåpenet, ryggsekken og andre funn politiet har gjort på åstedet. Kripos arbeider med å finne fingeravtrykk, Folkehelseinstituttet med å finne DNA-spor.

Politiet undersøker åsted på Lindeberg

Politiets kriminalteknikere undersøker et funn på bakken hvor en politihund markerte.

Foto: Vilde Kalsaas Worren / NRK