Trond Helleland: – En spesiell dag

Linda Hofstad Helleland ble onsdag presentert som ny kulturminister i Solberg-regjeringen.

Linda Hofstad Helleland

Linda Hofstad Helleland fikk blomster og et kyss på kinnet fra ektemannen Trond Helleland.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Regjeringen har ikke klart å holde kortene så veldig tett til brystet, for da fire nye statsråder ble presentert onsdag, var det ingen store overraskelser. Alle nyutnevnelsene var kjent fra før.

Etter det ekstraordinære statsrådet var det derfor som ventet at Linda Hofstad Helleland (H) kom ut fra slottet sammen med statsministeren og de andre nye statsrådene.

Hofstad Helleland sitter på Stortinget for Sør-Trøndelag, men hun er bosatt i Drammen, sammen med ektemannen, Trond Helleland. Politikeren, som opprinnelig er fra Ål, er parlamentarisk leder for Høyre.

Det var en stolt ektemann som sto utenfor slottet og ventet. I hånda hadde han en blomsterbukett fra familien.

– Det er en stor dag for regjeringen og Høyre, og samtidig er det spesielt personlig, med kona mi som er inne i kabalen her, sa Trond Helleland.

– Hvilke utfordringer fører dette med seg?

– Det blir vel omtrent som før. Vi har et høyt tempo begge to, særlig Linda. Jeg regner med vi kommer til å bli minst like opptatt, men vi skal få hverdagen til å gå rundt.

Les også:

Linda Hofstad Helleland har lang fartstid i politikken.

Ny kulturminister: Linda Hofstad Helleland


Ektemannen fortsetter som parlamentarisk leder

Med utnevnelsen av Linda Hofstad Helleland (H) som kulturminister, blir hun og ektemannen Trond Helleland, et mektig par i norsk politikk.

Men onsdagens utnevnelse av kulturminister får ingen betydning for mannens rolle som parlamentarisk leder, slo statsminister Erna Solberg (H) kategorisk fast da hun presenterte regjeringsendringene onsdag.

– Vi kan ikke gripe inn og endre politiske karrierer selv om de møter hverandre på Stortinget og blir glad i hverandre, var statsministerens klare svar til NTB.