LSK starter sesongen med minuspoeng

Fotballklubben Lillestrøm SK starter 2015-sesongen i Tippeligaen med ett minuspoeng fordi regnskapet klubben leverte i høst ikke var i henhold til reglene.

Lillestrøm

STARTER I MINUS: Anken til Lillestrøm SK er avvist og klubben begynner 2015-sesongen med poengtrekk. Her ser vi fortvilte LSK-spillere i kamp mot Sarpsborg sist sesong.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Klubblisensnemnda bestemte i desember at LSK skulle trekkes ett poeng for å ikke ha oppnådd sitt delmål i klubbens handlingsplan. Klubbledelsen klaget på vedtaket, men den er nå avvist.

Det betyr at Lillestrøm SK begynner årets sesong i Tippeligaen med ett minuspoeng.

LES OGSÅ: Runar Kristinsson tar over LSK

Anket forgjeves

Fungerende styreleder i LSK, Bjørnar Sollie, sier at de nå er maktesløse etter at Klagenemnda og Klubblisensnemnda avgjorde at klubben skal trekkes ett poeng.

– Vi får et poeng mindre enn vi skulle hatt. Det er en kjedelig måte å starte sesongen på, men vi må bare ta det til etterretning, vi får ikke gjort noe med det nå, antakeligvis.

Klagenemnda er enige med Klubblisensnemnda og mener at det er klubbens ansvar å sikre at riktig regnskap sendes inn til NFF. Det justerte regnskapet viste seg å være i brudd med delmål i klubbens handlingsplan.

– Vi har fikk en handlingsplan godkjent, så går det fem måneder så er den ikke godkjent likevel. Derfor mente vi at vi hadde en god sak da vi anket, sier Sollie.

– En regnskapsfeil

Lillestrøm SK hadde for dårlig økonomi i 2013 og ble pålagt å utarbeide en handlingsplan, sier nestleder i klagenemnda for klubblisens, Tor Inge Holm.

– LSK havnet i rød sone og lagde en slagplan for å komme seg ut av den posisjonen. Men en regnskapsfeil viste bedre økonomi enn det situasjonen egentlig var, sier Holm.

Kun ett poeng

Sollie sier at klubben ikke vil bli preget av poengtrekket.

– Vi lar oss ikke knekke av dette her, vi jobber bare videre og står på. Vi kommer oss gjennom dette, det er jeg hundre prosent sikker på.