Kristiansen med gull-stikk til Lillehammer

Lillehammer fyrer opp til hockeykrig mot Sparta på Facebook. Svaret til sarpingenes Tommy Kristiansen blir hyllet i kommentarfeltene.

NM FINALE: SPARTA SARPSBORG - STAVANGER (3-0)

Tommy Kristiansen feirer etter å ha sikret det første av hans totalt fem NM-gull.

Foto: Linn Cathrin Olsen/skjermdump Facebook / NTB scanpix

Det var på Lillehammers Facebook-side det ble invitert til en vennskapelig ordkrig, da klubben la ut en liste hvor de sammenligner egen by med semifinalemotstander Sarpsborg.

Blant tingene som listes opp er:

«De har Åge Sten «Glam» Nilsen, vi har Atle Antonsen»

«Sarpsborg har Gastgiveren på 216moh, vi har Nevelfjell – 1091,5moh»

Knuser Lillehammer på NM-gull

Men det var det siste punktet som førte 28 år gamle Kristiansen ut i kommentarfeltet.

Lillehammer terger Sparta før semifinalene

Slik ser meldingen som ble lagt ut på Lillehammers Facebook-sider ut.

Foto: Skjermdump/Facebook

«De har hentet hjem Tommy Kristiansen. Vi har Martinsen, men lar han spille i USA litt til. Fosse ordner opp så lenge», skriver Lillehammer og henviser til Christian Fosse og tidligere Lillehammer-spiller Andreas Martinsen, som nå herjer for farmerlaget til Chicago Blackhawks i USA.

Løperen til Sparta svarte med et gull-stikk før fredagens første semifinale.

«Jeg har 5 NM gull, hvor mange har Lillehammer spillerne til sammen?», skriver Kristiansen.

Riktig svar er null. Men klubben står med ett NM-gull, etter å ha slått nabo Storhamar i OL-året 1994.

– De begynner å bli breiale der oppe. Skal de sammenligne Lillehammer med Sarpsborg, så må jeg minne dem på hvordan det står til med NM-gull. Jeg føler det var en vellykket kommentar, ler Kristiansen til NRK.

– Det skal bli slengt noen meldinger for å hausse opp stemninga, det hører med, legger han til.

IHOCKEY-OLY-2018-PYEONGCHANG-NOR-AOR

Landslagsspiller Kristiansen slo hardt fra seg på banen under OL i Pyeongchang. Før semifinalen mot Lillehammer fikk han også inn en fulltreffer på Facebook.

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

– Godt comeback

Det var styremedlem Nicolai Dolva i Lillehammer som skrev innlegget. Han sier at målet var å piske opp stemninga på en humoristisk måte før semifinalene, og at det ikke var tilfeldig at Kristiansen ble nevnt.

– Vi håpet at noen skulle bite på, og det gjorde han jo. Jeg må bare applaudere kommentaren hans. Det var et godt comeback. Han kom seirende ut av denne duellen, erkjenner Dolva.

Også hockeysupporterne ser ut til å like kampen utenfor isen. I kommentarfeltene blir Kristiansens svar til Lillehammer hyllet.

«Episk» og «legendarisk» er ord som går igjen. Men én bruker sender også et spark tilbake til Kristiansen – som er kjent for å slå hardt fra seg på isen.

«Og flere utvisningsminutter enn hele Lillehammer til sammen», skriver han.

Skal gå i krigen

Tommy Kristiansen var med da Sparta vant sitt foreløpig siste NM-gull i 2011. Siden da har han også tatt fire gull på rad med Stavanger Oilers.

Nå er 28-åringen tilbake i moderklubben og klar for å jakte sin sjette tittel.

– Lillehammer var det beste vi kunne fått. Vi har taket på dem og jeg tror vi går seirende ut av disse kampene. Jeg skal i hvert fall gå i krigen og dra i gang litt.

I den andre semifinalen møtes Storhamar og Frisk Asker. Storhamar vant første kamp torsdag kveld. Vinny Saponari sendte Frisk foran, men deretter snudde Hampus Gustafson, Mikael Zettergren, Joakim Jensen og tre mål av Kodie Curran kampen.

Semifinalene spilles som best av syv kamper.