Lillehammer klare for finale - sendte Sparta ut av sluttspillet på sju minutter

Jacob Lundell Noer og Lillehammer sikret seg finaleplass med sju magiske minutter i Kristins Hall. Der kan de møte Storhamar til mjøsderby i sin første finale på 24 år.

NM Ishockey 4. Semifinale: Lillehammer - Sparta

Kevin Sundher (midten) og de andre Sparta-spillerne fikk en tøff dag på jobb mot Sondre Bjerke og Lillehammer under den fjerde semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er det sjukeste jeg har vært med på. Alt går inn, gliste Jacob Lundell Noer til TV2 i pausen mellom den andre og den tredje perioden.

Og den 20 år gamle Lillehammer-spilleren, som før kveldens kamp ble nominert til årets unge nykommer, har all grunn til å glise bredt i kveld.

NM Ishockey 4. Semifinale: Lillehammer - Sparta

Jacob Lundell Noer var kampens store profil med sine tre scoringer i 5–0 seieren over Sparta.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Etter å ha tatt ledelsen 1–0 i første periode gjorde et svært effektivt Lillehammer, anført av en strålende Noer, kort prosess med Sparta i midtperioden.

I løpet av seks minutter og 43 sekunder scoret Lillehammer fire ganger på Sparta-keeper Samuel Ward.

  • 31.30 – Jacob Lundell Noer
  • 35.00 – Jacob Lundell Noer
  • 36.56 – Nick Dineen
  • 38.13 – Jacob Lundell Noer

– Det er veldig deilig at alt går inn når man skyter. Dette er fantastisk. Det finnes ikke noe kulere enn å gå til finalen, det er helt sinnssykt, sier Noer til NRK etter kampen.

Laster Twitter-innhold

Kan bli mjøsderby i finalen

Sparta fikk et heldig trøstemål da de reduserte til 5-1 med to sekunder igjen av kampen. Didrik Nøkleby Svendsen fyrte av et skudd som traff Lillehammers Brendan Ellis i hansken, endret retning og gikk i mål bak Christoffer Bengtsberg.

Lillehammer kunne dermed strekke hendene i været og juble for sin første finale i sluttspillet på 24 år. Sist gang var i OL-året 1994 da de slo nabo Storhamar 3-1 i kamper.

Og det er nettopp Storhamar som kan bli finalemotstander også i år.

Seriemesteren leder 3-1 i kamper i semifinalene, etter at de slo Frisk Asker 4-1 onsdag. Allerede fredag kveld kan de sikre det som trolig vil bli et intenst mjøsderby i finalen.

For Sparta ble det en tung avslutning på sesongen, etter at de endte på 2. plass i seriespillet. Allerede i midtperioden følte hjemmesupporterne seg så sikre på seier at de begynte å synge «Sparta skal på ferie».

– Vi gir bort noen veldig enkle mål. Vi er ikke fornøyd med dette for vi skulle gjerne vært i finalen selv. Men vi får bare ønske Lillehammer lykke til, sier Sparta-trener Sjur Robert Nilsen, som selv spilte for Lillehammer i finalen i 1994, til NRK.