Hopp til innhold

Nå blir det lettere å komme til Tryvann

Flere busser mellom t-banen og Oslo vinterpark skal frakte flere unge til anlegget, og redde vinterparkens økonomi.

Wyllerparken Tryvann

Oslo vinterpark går med millionunderskudd og er helt avhengig av besøkende for å overleve.

Foto: Andreas Sundby / NRK

– Femti prosent av våre gjester er under 21 år, og de fleste av dem har ikke bil og må enten få skyss av foreldre eller ta seg frem på et annet vis. Derfor er offentlig transport helt nødvendig for oss, sier daglig leder i Oslo vinterpark, Mikael Lennander.

Vinterparken går med millionunderskudd etter store investeringer de siste årene, og er avhengig av å øke antall skiturister.

Men nå kan økonomien og besøkstallet bli bedre, takket være flere bussavganger.

– Avhengig av besøkende

Fra forrige vinter har Oslo vinterpark tapt 21 millioner kroner. Nesten halvparten av dette er lånekostnader etter de store utbyggingene som selskapet har gjort i Tryvann- og Wyller-området.

Daglig leder Lennander mener et bedre kollektivtilbud hadde ført til flere besøkende og reddet parken. Nå får han ønsket sitt oppfylt.

– Vi har ikke vært fornøyd med kollektivtilbudet tidligere. Det vi har kommet frem til i dag er en stor forbedring i tilbudet. Det nye er at man nå kan komme til Tryvann via Sørkedalen, forklarer han.

Direktebuss fra Røa

Oslo vinterpark og Ruter var fredag i møte for å finne ut hvordan kollektivtilbudet kan endres til det bedre for vinterparken og skientusiaster.

Gry Isberg, informasjonssjef i kollektivselskapet Ruter, sier de vil strekke seg langt for å imøtekomme vinterparkens ønsker.

– Vi vil gjøre alt vi kan for å vurdere flere avganger på hverdagen slik Oslo vinterpark har ønsket, i tillegg til det så håper vi å få på plass en direktebuss fra Røa t-banestasjon til Wyllerparken.

Slik kan det nye kollektivtilbudet til Oslo vinterpark se ut:

  • Mellom kl.16.00 og 19.00 vurderes det å sette opp 15 minutters ruter mellom Voksenkollen t-banestasjon og Tryvann.
  • Alle helger i skisesongen mellom kl.09.30 og 17.30 vil alle linjer til anlegget ha avgang hvert 15. minutt.
  • Direktebuss fra Røa til Wyllerparken, hverdager mellom kl.16 og 23 og kl.09.30 og 17.30 i helgene. Dette blir i tillegg til dagens busslinje 41.