Lettelser i Oslo – videregående skoler går til gult nivå

Oslo har bestemt seg. Ungdommer skal få litt av friheten tilbake.

Byrådsleder Raymond Johansen på en pressekonferanse om koronasituasjonen i hovedstaden torsdag ettermiddag.

BESKJED TIL UNGDOMMEN: Raymond Johansen mener lettelser er viktige for ungdommenes psykiske helse.

Foto: Anders Fehn

Fra mandag 15. februar går de videregående skolene i Oslo til gult nivå, etter å ha vært på rødt nivå siden 10. november. Det skriver Oslo kommune i en pressemelding.

Fritidsklubber for ungdom i videregående skole og eldre får også åpne igjen.

– Med økt vaksinering, bedre kontroll på importsmitte og lavere smittetall kan vi åpne mer opp. I dag har byrådet derfor besluttet at de videregående skolene i Oslo går til gult nivå på mandag, samtidig som vi gjenåpner fritidsklubbene for ungdom i videregående skole og eldre, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Byrådslederen mener lettelsene er viktige for ungdommenes psykiske helse.

– Går en grense

På Oslo kommunes pressekonferanse tidligere denne uken gjorde byrådslederen det klart at tiltaksbyrden som oslofolk nå bærer er tung.

– Det går en grense for hvor stor belastning folk kan bære, sa byrådsleder Raymond Johansen på pressekonferansen tirsdag.

I Oslo har det vært sosial nedstenging siden 9. november. Til tross for synkende smittetrend i januar, har hovedstaden hatt omfattende tiltak.

Årsaken er utbrudd av muterte virusvarianter, blant annet i Nordre Follo. Dette førte til nedstenging av Oslo og ni andre østlandskommuner lørdag 23. januar.

Byrådet har i dag forlenget den lokale koronaforskriften til 18. februar, og varsler at det vil gjøres en større gjennomgang av den når den nasjonale forskriften for Oslo ikke gjelder lenger fra neste uke.