Hopp til innhold

Leter etter større ferje

Fergeselskapet Color Line har gitt skipsmeglerfirmaet Platou i oppdrag å finne en større ferge som kan settes inn på sambandet Strömstad-Sandefjord.

Bohus

Color Line ønsker å erstatte MS «Bohus» med et større fartøy.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Rederiet er på utkikk etter et brukt skip, og det er MS «Bohus» som skal erstattes, melder Dagens Næringsliv.

Konkurrenten Fjord Line setter inn MS «Oslofjord» i trafikk mellom Strömstad og Sandefjord. Rederiet har ifølge Dagens Næringsliv, brukt 250 millioner kroner på å bygge om fartøyet. Det har en kapasitet på 1.800 passasjerer og 370 personbiler.

Color Lines MS «Bohus», som i dag trafikkerer sambandet sammen med søsterskipet MS «Color Viking», har plass til 1.165 passasjerer og 245 biler. Skipet er bygget i 1971. «Color Viking» har kapasitet på 1.720 passasjerer og 370 personbiler og er bygget i 1985.

Nesten dobbelt så stor ferge

Denne uken ble de ansatte i Color Line varslet om at MS «Bohus» vil bli erstattet av en større ferge neste sommer. Kommunikasjonsdirektør Helge Otto Mathisen i Color Line bekrefter overfor Dagens Næringsliv at selskapet har startet sonderinger i markedet.

Color Line har bedt skipsmeglerfirmaet Platou skaffe et nytt skip med plass til inntil 2000 passasjerer og 400 biler.

Vurderte nybygg

Color Line var i forhandlinger med flere verft om bygging av et nytt skip, og prisen lå da på ca. 1,2 milliarder kroner. På grunn av usikkerhet om seilingstider i Sandefjord ble bygging satt på vent.

Nå har rederiet skaffet seg en langsiktig avtale med havnen samtidig som markedet for brukte skip er mer interessant for kjøperne, melder Dagens Næringsliv.