Leirstein: – En marsjordre til regjeringen

Stortinget vil be regjeringen å komme med tiltak for å redde drift og arbeidsplasser på Moss Lufthavn Rygge i statsbudsjettet til høsten, sier Frp's Ulf Leirstein.

Moss Lufthavn Rygge

Rygge, Torp og Gardermoen må ses i sammenheng når fremtidens luftfart skal vurderes, sier Ulf Leirstein (Frp).

Foto: NRK

I forslaget som regjeringspartiene og deres samarbeidspartnere har forhandlet seg fram til tirsdag morgen står det at:

Stortinget ber regjeringen følge situasjonen nøye og gi en grundig vurdering av situasjonen, spesielt av de ikke-statlige flyplassers fremtidige rolle i Østlandsområdet, i forbindelse med budsjettet for 2017.

Stortingsgruppene til Høyre, FrP, KrF og Venstre

Les også: DN: Regjeringen åpner for å redde Rygge

– I klartekst er dette en marsjordre til regjeringen, sier stortingsrepresentant Ulf Leirstein fra Østfold Fremskrittsparti.

– I oktober, når statsbudsjettet kommer, så må regjeringen adressere utfordringene vi har på Rygge.

– Hva gjøres i mellomtiden?

– Man jobber nå for å finne tiltak, for å ha dialog med Rygge og komme med tiltak for å redde flest mulig arbeidsplasser.

Ulf Leirstein, Frp

– Dette kan ikke leses som noe annet enn en marsjordre til regjeringen, om å få Moss Lufthavn Rygge inn på statsbudsjettet, sier Ulf Leirstein (Frp).

Foto: Aas, Erlend / NTB Scanpix

– Er dette nok til å overbevise styret om å ikke legge ned driften på Moss Lufthavn Rygge?

– Jeg håper at styret og ledelsen på Rygge går i dialog med regjeringen for å redde arbeidsplassene og de investeringer som er gjort på flyplassen, svarer Leirstein.

Gardermoen, Rygge og Torp må ses under ett

Forslaget går videre på deler av det Dagens Næringsliv har skrevet om at Gardermoen og de to private lufthavnene på Torp og Rygge ikke lenger skal ses på uavhengig av hverandre.

– Det man skal gjøre er å se på hvilken kapasitet vi trenger i flytrafikken i årene fremover. Jeg og Frp har alltid ment at vi trenger Rygge, og det kan avlaste Gardermoen, sier Leirstein.

Og erter med det kanskje også på seg de som kjemper for å bygge en tredje rullebane på OSL.

– Denne saken har vist at vi dessverre har sterke krefter mot oss, så nå gjelder det å brette opp ermene, kommenterer Leirstein.

– Med all den fokusen Rygge har fått, må vi sørge for at regjeringen følger dette opp. Og det er jeg trygg på at den gjør, slik at Stortinget kan fatte gode tiltak når dette behandles i oktober.

- Så dette kommer på statsbudsjettet i oktober?

- Ja, dette kan ikke leses på noen annen måte. Dette er en viktig delseier for oss som er opptatt av situasjonen for Østfold og Rygge.