Legger planene om fylkeskulturscene på vent

Østfold har ikke greid å samle seg om fylkeskulturscene, derfor legges planene på vent, sier kulturutvalgsleder i Fredrikstad, Camilla Eidsvold.

Fylkeskulturscenen

PÅ VENT: Fylkeskulturscenen i Fredrikstad blir ikke å finne i søknadsbunken til kulturdepartementet for 2016.

Drømmen om en fylkeskulturscene i Fredrikstad fikk seg et skudd for baugen da den nye regjeringen ikke ønsket å støtte en ny kulturarena for fylket.

Regjeringen har varslet at det ikke blir noe støtte til neste år heller, dermed setter både fylket og kommunen søknaden på vent.

– Det er viktig å opprettholde intensjonen om en Fylkeskulturscene i Fredrikstad, men jeg ser at det blir vanskelig å få til en reel søknad i inneværende år. En ønsker at en i 2015 ser videre fremover når det gjelder muligheter og for å opprettholde kunnskapen og det gode grunnlaget søkeprosessen til nå har gitt, sier hun til NRK.

– Tar kritikken på vår kappe

Søknadsfristen går ut om fem uker og da vil ikke en fylkeskulturscene fra Fredrikstad ligge i bunken.

– Vi skal ikke legge ballen død, men må ta kritikken på vår kappe for at vi ikke har fått til dette. Vi skal nå se hvordan vi kan gjøre en enda bedre søknadsjobb for 2017, derfor legger vi søknaden i bero nå, sier hun.

Camilla Eidsvold, Fredrikstad SV

PÅ VENT: Fylkeskulturscenen legges på vent til, forteller Camilla S. Eidsvold.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Det de nå vil gjøre i stedet er å se om det er en mulighet for å gjøre dette på en annen måte.

Skal den romme mer, skal vi endre noe. Uansett skal vi jobbe for en søknad som går gjennom uavhengig av hvem som sitter i regjering.

Hva har dere gjort feil?

– For det første tror jeg Østfold som fylke har vært for opptatt av seg og sitt og det er en tragedie at det ikke er innholdet, men hvor den skal ligge som har blitt konflikten. Det er ikke vi politikere som er taperne, men de som skal bruke denne scenen.

– Har ikke Østfold greid å samle seg?

– Nei. Vi har ikke vært gode nok på historikken. Vi har ikke vært tydelige nok på at en slik scene må ligge der det bor flest mennesker.

Blir det scenen på Værste?

– Ja, men ikke nødvendigvis som i dag. Det er mange ting som skal på plass og mye som skjer. Fredrikstad er en rakett som er tent på, så nå må vi bli flinkere til å jobbe for et fylke.