Legendarisk sprellemann

- No fun to be alone, sang Iggy Pop - før han tok sin egen klassiker på ordet, og inviterte halve konsertpublikummet opp på scenen. Og det var lenge før halvveis ut i settet.

Iggy Pop
Foto: Rune Fredriksen / NRK

Publikums snittalder lå hakket eller to høyere enn under årets Månefestival - hvis offisielle publikumstall var den ene gode nyheten for Månen Musikkselskab denne uken.

Voksent, stort publikum

Den andre var at så snart det nærmet seg tiden hvor unga har sovnet fredag, så strømmet publikum på til Tøihusplassen.

Det var forhåndssolgt omlag 1.500 billetter til fredagens konsert, med salget i døra lå det totale antallet til slutt anslagsvis på det dobbelte. Og folk fikk valuta for pengene.

Raga rocket

- Her er et tips for dere som trenger en ny hobby, snerret Michael Krohn halvveis ut i Raga Rockers sett, og introduserte med det Ragas tidlige klassiker 'Drept Kjendis'.  De norske pønkrock-legendene har blitt noen år eldre enn da de var sinte på 80-tallet, men leverte varene til gangs til de fremmøtte.

Energisk legende

Men sjefen sjøl viste alle hvor skapet bør stå. 60 år gamle James N. Osterberg Jr, eller Iggy Pop, som folk som kan sin rockehistorie kjenner ham, sto knapt rolig et sekund på scenen i går kveld.

Iggy Pop
Foto: Rune Fredriksen / NRK

'The Godfather of Punk' har stått på scenen siden 60-tallet, og sto fram mer sprelsk og energisk enn noen og enhver av de fremmøtte.