Leder i Sarpsborg Frp melder seg ut av partiet

Kai Roger Hagen melder seg ut av Fremskrittspartiet og fratrer med umiddelbar virkning som leder i Sarpsborg Frp. Årsaken er at han ikke lenger kan stå inne for partiets politikk.

Kai Roger Hagen

Kai Roger Hagen melder seg ut av Frp og fratrer med umiddelbar virkning som leder i Sarpsborg Frp.

Foto: Christopher Oulie/NRK

– Jeg har begrunnet min utmeldelse med flere punkter. Jeg er uenig i den økonomiske politikken med tilleggsnummer for flyktninger, og jeg er også mot EØS og Schengen, sier han.

Hagen meldte seg inn i Frp på grunn av styrking av forsvaret og melder seg ut blant annet fordi han mener forsvaret ikke har blitt prioritert. I tillegg er han kritisk til politikken overfor Israel.

– Jeg mener det er en for dårlig styrking av forsvaret. Fremskrittspartiet har heller ikke ført en Israel-vennlig politikk i regjering, noe jeg er overrasket over, sier han.

Mot ekteskapsloven

Hagen vil også at ekteskapet skal være forbeholdt mann og kvinne.

– Jeg er mot ekteskapsloven slik den fremgår i dag. I tillegg jobber regjeringen med et forslag om at personer enkelt kan skifte kjønn juridisk. Alle disse punktene har bidratt til at jeg ikke kan stå inne for å være liberalist lenger. Dermed har jeg meldt meg ut av Frp, sier Hagen.

Er det ikke lettere å arbeide for sine synspunkter innenfra et parti enn å stå utenfor?

– Jo, men det er riktigere av meg å si ifra at jeg selv ikke kan stå inne for politikken, så får jeg heller arbeide på andre politiske fronter for den politikken jeg tror er den beste for Norge, sier han.

– Synes det er trist

Leder av Østfold Frp, Leif Eriksen, synes det er trist at Kai Roger Hagen melder seg ut av partiet.

Leif Eriksen, leder i Frp i Fredrikstad

Leder i Østfold Frp synes det er leit at Kai Roger Hagen melder seg ut av partiet.

Foto: Frp

– Det kom som en overraskelse på oss i Østfold Frp, og det er leit at vi mister Kai Roger. Han har gjort mye bra for lokallaget sitt, sier Eriksen.

Eriksen mener det er viktig at partiet holder sammen.

– Man kan jo påvirke og få til større kompromiss hvis man er med, enn hvis man velger å stå utenfor, sier han.