Latvala foran Solberg i Wales

Petter Solberg ligger 12 sekunder bak Jari-Matti Latvala etter første dag av Rally Wales. Mads Østberg ligger på fjerdeplass.

Petter Solberg Rally New Zealand shakedown 2012

Petter Solberg ønsker å slå verdensmester Sebastien Loeb i Wales. Her fra Rally New Zealand.

Foto: Geoff Ridder / AP Photo/Rally New Zealand

Jari-Matti Latvala ligger i teten i Rally Britain etter de seks første fartsprøvene. Han har 12,1 sekunders ledelse foran Petter Solberg.
Solberg var raskest på de to første prøvene, men falt litt av på den tredje. Da ble han forbikjørt av både Latvala og Sebastien Loeb.

Solberg samlet seg imidlertid og slo tilbake, og etter at første dag var over, lå han ikke mer enn drøye 12 sekunder bak finske Latvala med Loeb på tredjeplass.

Det skiller 9,2 sekunder mellom Solberg og Loeb.

Østberg på fjerde

Mads Østberg ligger på fjerdeplass. Han er totalt 32,6 sekunder bak Latvala, men ikke mer enn 11,3 sekunder bak Loeb, så det er elt klart at Østberg også er i kampen om en av topplassene.


– Jeg satte inn et angrep i løpet av ettermiddagen, og det klaffet som det skulle. Målet mitt var at jeg skulle ha et brukbart forsprang til de andre etter de seks første
fartsprøvene denne fredag, og det har jeg, sa en fornøyd Latvala etter at første dag av Rally Britain var over.


– Banen var så sølete og løs at jeg ikke hadde noen muligheter til å kjøre like raskt som de to Ford-ene til Latvala og Solberg, sa Loeb etter fredagens kjøring. Han har en soleklar ledelse i VM-sammendraget før rallyet i Wales foran lagkameraten
i Citron, Mikko Hirvonen, som ligger på femteplass etter første dag.

– Ikke en god fartsprøve

Petter Solberg startet dagen best og ledet 1,5 sekund foran Mads Østberg etter den første fartsprøven i Rally Storbritannia fredag.

Utover dagen falt imidlertid begge nordmennene nedover resultatlistene og de ligger på henholdsvis tredje og fjerdeplass når bilene skal inn til service, etter tre fartsprøver.

– Det var ikke en god fartsprøve for oss. Vi bestemte oss for å lage nye noter for alle prøvene bortsett fra denne og vi kom ikke inn i en god flyt, eller kjøre på den måten jeg ønsket, sier Østberg til wrc.com etter den tredje fartsprøven.

Det gjenstår tre fartsprøver fredag. Neste etappe starter klokken 14.13 norsk tid.

Stillingen etter første dag av Rally Britain (6 av 19 fartsprøver):

1) Jari-Matti Latvala, Finland (Ford) 1.25.05,7

2) Petter Solberg, Norge (Ford) 0.12,1 min. bak

3) Sebastien Loeb, Frankrike (Citroen) 0.21,3

4) Mads Østberg, Norge (Ford) 0.32,6,

5) Mikko Hirvonen, Finland (Citroen) 0.53,8

6) Ott Tanak, Estland (Ford) 1.19,2

7) Jevgenij Novikov, Russland (Ford) 1.32,8

8) Thierry Neuville, Belgia (Citroen) 2.27,9,

9) Malcolm Wilson, Storbritannia (Ford) 3.17,0

10) Martin Prokop, Tsjekkia (Ford) 3.36,8.

Solberg startet som nummer fire

Den åttedoble verdensmesteren Sebastien Loeb vant kvalifiseringen torsdag og valgte å starte som nummer tre på første etappe. Han ligger på fjerdeplass, 1,9 sekunder bak Solberg.

– Det blir trolig litt regn, men ikke veldig mye. I regnvær er det best å kjøre blant de første, forklarte Loeb sitt valg.

Den franske 38-åringen har en klar ledelse i årets VM-sammendrag.

Norske Petter Solberg, som er nummer tre i sammendraget, var nest raskest i kvalifiseringen og valgte å starte som nummer fire i sin Ford.

– Jeg ville kjøre etter Sebastian. Jeg trodde han ville velge å starte som nummer to, og da ville jeg kjørt som nummer tre. Han kommer til å kjøre fort, og jeg vil slå ham, så derfor kjører jeg rett etter ham, sa Solberg.

Thierry Neuville fra Tyskland er først ut fredag, mens Loebs finske Citron-lagkamerat Mikko Hirvonen starter som nummer to.

Den andre nordmannen i Wales Rally Storbritannia, Mads Østberg, starter som nummer seks.

Det skal kjøres seks fartsetapper fredag og sju etapper lørdag, før rallyet avsluttes med seks etapper på søndag.

Les også:

(NRK/NTB)