Låste skole etter at mann ble sett med våpen

Store politistyrker rykket i ettermiddag ut til Numedal videregående skole i Buskerud, etter at det ble meldt om en mann som gikk utenfor skolen med et våpen.

Numedal videregående skole

Numedal videregående skole ligger i Norefjord i Nore og Uvdal. (Arkivfoto)

Foto: Buskerud fylkeskommune

Klokken 13.33 meldte politiet at de er på stedet og at de har kontroll på mannen.

Laster Twitter-innhold

– En person ble sett med våpen i nærheten av skolen, sier operasjonsleder hos politiet, Marianne Mørch, til NRK.

Tidligere fredag ble elever ved alle barne- og ungdomsskolene i Rana i Nordland sendt hjem etter at Kripos varslet lokalt politi om noe som kan tolkes som trusler om skoleskyting.

Politiet i Sør-Øst sier det er for tidlig å si om det som skjedde i Nore er en «smitteeffekt» av dette.

Foresatte fikk SMS

Ifølge Laagendalsposten ble følgende SMS sendt ut til alle foresatte ved Numedal videregående skole klokken 13.25 fredag:

«Vi har en episode på skolen vår nå. Alle ansatte har fått beskjed om å låse klasserom og holde alle elever inne for at det skal være trygt for elevene. Politiet har ankommet skolen. Hold dere i ro. Ber foresatte ikke komme til skolen. Mer info kommer.»

Moren til en elev ved skolen sier til avisa at elevene søkte dekning under pultene, og at de ikke fikk lov til å gå ut.

Pågrepet med softgun

– Folk trodde de så en pistol, og vedkommende hadde for så vidt det på seg, men det viser seg å være en softgun, sier Mørch og legger til:

– Det er ikke så lett å se forskjell på det. Om det er ekte eller ikke.

Hun forteller at det ikke ble fremsatt noen trussel mot skolen, men at politiet mente det var best at elevene ble holdt inne til situasjonen var avklart.

– Skolen er nå åpen igjen, men politi og helsepersonell er på stedet og tar en prat med alle som er på skolen og som har blitt redde som følge av situasjonen, forteller Mørch.

Episode ved Numedal videregående skole Fredag var det en hendelse utenfor Numedal videregående skole. Hendelsen førte...

Posted by Numedal videregående skole on Friday, May 10, 2019