Køkaos på E18 siden mandag morgen – håper alle felt kan åpnes før morgenrushet tirsdag

Mandag ettermiddag er det fortsatt lange køer på E18 etter at en lastebil veltet ved Kjellstad i Lier mandag morgen. Ett felt kommer til å være stengt frem til tirsdag.

Kø på E18 i Drammen etter ulykke ved Kjellstad

Det har vært lange køer gjennom Drammen siden klokken 5 mandag morgen.

Foto: Azad Razaei / NRK

Hendelsen skjedde like før klokken 05.00.

Ifølge politiet kjørte en lastebil inn i midtrabatten og tok med seg en lyktestolpe på E18 retning Oslo ved Kjellstad i Lier.

Køene påvirket morgentrafikken mot Oslo, og mandag ettermiddag er køene fortsatt lange. De har også preget flere andre veier i drammensdistriktet.

Lastebil har veltet på E18 ved Kjellstad, skaper lange køer

Bergingen av lastebilen tok flere timer. Mandag ettermiddag starter arbeidet med å reparere autovernet.

Foto: AutoAssistance

Håper på to åpne felt tirsdag morgen

Like før klokken 14 åpnet det ene feltet i sørgående retning, som også måtte stenges i forbindelse med bergingsarbeidet.

– Der går trafikken som normalt. Foreløpig går det greit i nordgående også, men venstrefeltet kommer til å bli stengt helt til i natt fordi de skal reparere autovernet, sier trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen, Anniken Island, til NRK.

Hun ber alle reisende som har alternative ruter om å benytte seg av disse.

– Trafikken vil ikke gå som normalt igjen i dag, men får de gjort som de har tenkt så blir autovernet reparert igjen i natt. Da håper jeg at de klarer å ta to åpne felt igjen i morgen tidlig.

Lastebilen ble fjernet i 15-tiden. Etter dette skal køen mot Oslo ha begynt å avta en del.

Hvor ofte er det at det står så lange køer på E18 i så mange timer?

– Det er veldig sjeldent. Men nå var det masse uheldige omstendigheter her. Han tok med seg en lyktestolpe, som strømmen måtte fjernes fra. Så måtte de ha tak i brannvesenet for å få vekk autovernet lastebilen lå over, forklarer Island.

Lange køer på E18 i Drammen etter lastebilvelt

Her står køen på motorveibrua i Drammen.

Foto: NRK-tipser

Lastebilen måtte sikres

Selskapet som stod for bergingen av lastebilen uttalte tidlig at arbeidet kom til å ta lang tid.

– Dette kommer til å ta timevis, sa Espen Arntzen i bilbergingsselskapet Autoassistance til Drammens Tidende mandag morgen.

Han fortalte til avisen at før lastebilen kunne berges, så måtte den sikres slik at den ikke veltet når autovernet ble klippet opp. Arntzen fortalte til NRK at brannvesenet bistod i arbeidet med å berge lastebilen.

Politiet melder at føreren av lastebilen har blåst over lovlig verdi og at vedkommende blir anmeldt for kjøring i påvirket tilstand.

Kø etter uhell med lastebil på E18 i Drammen

Også på E134 er det køer som følge av velten på E18.

Foto: Tipser