Hopp til innhold

Lang vei fram til "storstue"

Grundig utredning om brannsikkerhet må til før planene om å tillate håndballkamper og konserter i Halden ishall kan bli realisert.

Halden ishall

ET STYKKE VEI Å GÅ. Kommunen vil utrede om Halden ishall kan brukes til annet enn is-aktivitet.

Foto: Rainer Prang / NRK

NRK har tidligere i år omtalt at det foreligger planer om å bruke Halden ishall til håndballkamper for byens toppklubber og som konsertarena.

Ishallen, som har rundt 2 200 sitteplasser, vil kunne gi håndballen i Halden et kraftig publikumsløft, og det jaktes nå på kurante løsninger for gulv som kan tas av og på isflaten.

Les også:

Håvard Tafjord

IKKE AKTUELT I ÅR. Hockeysesongen er rett rundt hjørnet, og Håvard Tafjord sier kommunen vil se på mulighetene for neste sesong.

Foto: Rainer Prang / NRK

Grundige utredninger

- Halden ishall er en stor og flott hall som kan ha potensiale til å bli benyttet til også andre aktiviteter enn ishockey, hvis dette lar seg gjøre tidsmessig, sier Håvard Tafjord - enhetsleder teknisk forvaltning i Halden kommune til NRK.

Han understreker at det må gjøres grundige utredninger før hallen eventuelt tas i bruk til annet enn is-aktivitet.

- Før en slik utvidelse av bruken kan finne sted må det gjøres undersøkelser med brannprosjekterende for utbyggingen. Det ble i det branntekniske konseptet tatt forbehold i forhold til bruk som medførte økt personbelastning, som for eksempel konserter, sier han.

Les også:

Brannfare i fokus

Halden ishall ble stengt for trening og spill i 2009, og det førte til at Ishockeyklubben Comet ikke klarte å få inntekter, og klubben gikk dermed konkurs.

Kommunens begrunnelse den gang var store avvik i bygningsarbeidene og farlige rømningsveier.

Kritikken mot kommunens håndtering av ishall-saken har vært massiv, og saken har dels vært gransket av KPMG i en runde tidligere, og det foreligger vedtak om ytterligere gransking av hva som skjedde, da Halden ishall ble utbygget, renovert og stengt.

- Man må også undersøke om det å legge gulv medfører endringer i brannbelastningen i bygget som igjen medfører andre tiltak i bygget. Denne undersøkelsen er ikke gjort ennå.

Dette vil bli gjort før hallen blir tatt i bruk til annet enn dagens bruk. Det er ikke planlagt noen slike aktiviteter denne sesongen, men man ser på muligheten for dette neste sesong, sier Håvard Tafjord til NRK.