Køkaos gjør at lærere slutter i jobben

Foreldre og elever fortviler over at åtte av totalt 25 lærere ved Snarøya skole i Bærum ikke kommer tilbake til høsten. Lærerne slutter fordi de ikke vil sitte i lange køer til og fra jobb.

Terje Tinholt

Forelder Terje Tinholt forteller at lærerflukten ved Snarøya skole er frustrerende for både elever, foreldre og lærere.

Foto: Privat

Terje Tinholt har en datter på 12 år ved Snarøya skole. En dag kom hun frustrert og lei seg hjem fra skolen og fortalte at selveste favorittlæreren skulle slutte, forteller Tinholt til Budstikka.

– Datteren min gråter. Ja, alle gråter. Lærere, elever og foreldre. Vi opplever situasjonen som svært frustrerende, sier Tinholt.

Lærerflukt fra Snarøya skole

Da sommerferien startet hadde i alt åtte av totalt 25 lærere ved skolen sluttet. Hovedgrunnen er eviglange køer på vei til jobb, bekrefter rektor, Petter Moen. Den stadig økende trafikken på Fornebu og Snarøya gjør at lærerne kan sitte i over én time i kø på vei til jobb.

– At så mange lærere slutter går utover stabiliteten, og i verste fall skoleprestasjonene til barna. De trenger ikke denne uroen, sier Terje Tinholt.

Petter Moen

Rektor ved Snarøya skole Petter Moen sier han forstår de frustrerte lærerne.

Foto: Privat

Rektor ved Snarøya skole, Petter Moen, forstår lærerne godt og synes det er synd at dyktige lærere slutter ved skolen.

– Bakgrunnen for hvorfor folk byter jobb kan jo være så mangt. Men mange ønsker ikke å sitte i kø hver dag. Flere har barn i barnehage, skole og SFO. Det å sitte i kø er et stort stressmoment. Det er klart det er trist for elevene, sier Moen.

– Fornebubanen må på plass nå

Forelder Terje Tinholt sitter i styret til Langåsen vel og mener at en T- bane til Fornebu kan løse problemet.

– Det er på høy tid at Fornebu-banen fremskyndes. Det går busser, men busser står også i kø. Den planlagte banen på Fornebu må på plass nå, sier han.

Banen skal etter planen stå klar i 2022. Forventningene om en ny bane gjorde at kollektivfeltet ikke ble anlagt langs de nye innfartsårene til Fornebu. Nye boliger og arbeidsplasser har bidratt til økende køer.