Hopp til innhold

Lærer tatt for sexovergrep

En lærer ved Hagen skole på Romerike er siktet for sexovergrep mot en elev. Politiet mener saken kommer til å vokse i omfang.

Hagen skole
Foto: NRK

Den mannlige læreren er varetektsfengslet, mistenkt for seksuelt overgrep mot en av sine elever. Mannen ble suspendert fra jobben sin 22. mai, skriver Varingen.

Politiadvokat i Romerike politidistrikt, Bjørn Philipson, bekrefter at en person er siktet og sitter i varetekt, men er ellers svært sparsom med opplysninger om saken.

- Det vil bli sendt ut en pressemelding om saken onsdag. Da vil vi komme tilbake til innholdet i siktelsen, sier Philipson.

- Saken vil vokse

- Dette er en sak som kommer til å få et visst omfang. Derfor er det viktig for politiet å holde kortene tett til brystet så tidlig i etterforskningen, sier Philipson.

Flere elever ved skolen er avhørt, og flere andre har ennå ikke vært inne til avhør.

Det blir neppe tatt ut siktelser mot flere personer i saken, men etterforskerne tror flere elever kan ha blitt utsatt for overgrep. Politiet vil derfor unngå at forklaringer fra andre mulige ofre eller vitner blir påvirket av opplysninger som kommer fram i mediene.

 

 

Ifølge Varingen skal læreren ha samtykket til varetektsfengslingen.

 

Hagen skole
Foto: NRK

 

- Forsøker å ta hensyn til elevene

 

 

Rektor ved Hagen skole, Ellen Lühr, bekrefter at den siktede mannlige læreren ble suspendert fra sin stilling 22. mai.

- Det er en lærer som er suspendert på grunn av et forhold som er under etterforsking av politiet. Vi har satt inn en ny lærer i klassen, og forsøker å ta så mye hensyn som mulig til foreldrene, elevene og de andre ansatte, sier Lühr til NRK Østlandssendingen.

Åpen telefonlinje til skolen

Lühr sier at det er løpende kontakt mellom Hagen skole, rådmannen og PP-tjenesten for å sikre en best mulig oppfølging fra kommunens side både overfor elever og foreldre, men også for de ansatte ved skolen. De har i tillegg en åpen telefonlinje for alle som ønsker å snakke med skolen om saken.

- Vi har sendt ut infoskriv til alle foreldrene med de opplysningene som vi kan gi. Vi har hatt møte med klassekontaktene, og skal også ha et foreldremøte med foreldrene i den klassen det gjelder, sier rektor Lühr.

Den siktede mannen er varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll, samt medieforbud.

 

Hagen skole
Foto: NRK