Lærer reagerer på netthets av unge

Lærer i Øvre Eiker, Lasse Haugen, reagerer sterkt på hetsen 16 år gamle Kaja Hilleren har blitt utsatt for etter kronikken hun skrev i Dagbladet tidligere denne uken.

Lasse Haugen er lærer på ungdomstrinnet i Øvre Eiker.

Lasse Haugen er lærer på ungdomstrinnet i Øvre Eiker.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

I kronikken kritiserer 16-åringen, som selv er politisk aktiv i Sosialistisk Ungdom, innvandringspolitikken i Norge.

Kaja Hilleren

Kaja Hilleren blir grovt hetset etter en kronikk hun skrev om innvandringspolitikken.

Foto: Privat

– Jeg er 16 år. Jeg er 16 år og ufattelig lei. Hver dag flommer nettet over av «Vi er ikke verdens sosialkontor». Vet du hva? Det stemmer, vi er langt ifra verdens sosialkontor, vi har nemlig ikke hatt lavere asyltilstrømming til Norge siden 1997.

Ungt engasjement burde applauderes

I avisa Drammens Tidende forsvarer lærer Lasse Haugen ytringene hennes. Han reagerer kraftig på innholdet i de truende meldingene 16-åringen har fått.

Jeg er hoderystet over at enkelte i 2016 forsøker å nedsable ei ung, engasjert jente sine verbale ytringer. Kronikken din Kaja, er god!

Lasse Haugen, Lærer

Haugen reagerer på at samfunnsengasjerte ungdommer skal bli offer for grov hets og sjikane. Han er tydelig på at unge stemmer burde applauderes for sitt engasjement.

– Er det ikke nettopp det vi voksne etterlyser noen ganger? Ungdom som står opp for sine egne meninger og tanker. Ungdom som bruker hodet sitt til noe konstruktivt. Da fortjener ikke mennesker som Kaja å få sånne mishagsytringer rettet mot seg fordi hun er saklig.

Voksne har ett ansvar

Læreren mener at voksne har ett ansvar om å stille gode spørsmål til ungdommen. De skal være konstruktive, gode rollemodeller. Det er greit å diskutere, men på et skikkelig nivå.

– Jeg har et samfunnsansvar om å verne om ytringer og ytringsfrihet. Som lærere jobber vi med å lære elevene at vi skal ytre oss både konstruktivt og saklig. Det har Kaja gjort, avslutter han.