Lærer anmeldt for seksuelle overgrep

Foreldre til andre elever varslet skolen etter rykteflom og Facebook-meldinger.

Ifølge Dagbladet er det en ung, kvinnelig lærer ved en ungdomsskole i Halden som er anmeldt etter straffelovens paragraf 193, første ledd for «seksuelle overgrep ved misbruk av stilling». Ifølge anmeldelsen skal hun ha hatt seksuell omgang med en 16 år gammel elev.

Opprullingen av saken skal ha startet med kommentarer på 16-åringens Facebook-side og en rykteflom på skolen. Det var foreldre til andre elever som varslet om forholdet.

Kommunen anmeldte læreren

Ifølge Dagbladet var det arbeidsgiveren Halden kommune som leverte politianmeldelse mot læreren 29. juni.

Politiførstebetjent og fungerende kriminalsjef Tore Løvengreen ved Halden politistasjon vil ikke avkrefte eller bekrefte om læreren har hatt samleie med den unge eleven.

– Det har gått en flom av rykter her i Halden. Jeg kan avkrefte at forhold kvinnen er siktet for, skal ha skjedd mens gutten var mindreårig, altså under 16 år, sier han til Dagbladet.

Læreren skal ikke ha vært på jobb etter at det nye skoleåret startet i august.

Vurderes av politiadvokaten

– Vi har blant annet sikret utskrift av kommunikasjon mellom partene i saken, som blant annet har foregått på Facebook og andre sosiale medier. Dette er nå en del av det totale etterforskningsmaterialet, forteller Løvengreen

Eleven, læreren og flere vitner er avhørt. Saken er ferdig etterforsket og ligger nå til vurdering hos politiadvokaten i Østfold politidistrikt.

Kvinnen skal ha vært kontaktlærer for 16-åringen. Det var før sommerferien at saken begynte å bli kjent.

Advokat Kristin Morch er bistandsadvokat for 16-åringen. Hun har ennå ikke fått lest sakspapirene og skal i neste uke møte 16-åringen og hans foreldre for første gang.