Kvinne lå død i to dager før hun ble funnet

Den drapssiktede mannen skal ha oppholdt seg i kvinnens bolig i Moss etter å ha tatt livet av henne.

Kvinne drept på Jeløya i Moss

Politiets krimteknikere har gjort flere undersøkelser på stedet der avdøde ble funnet i slutten av november i fjor.

Foto: Nyhetstips.no

Politiet rykket ut til kvinnens bolig etter at kollegene i Moss kommune meldte henne savnet i november i fjor. Hun hadde da ikke vært på arbeidsplassen på to dager.

Utenfor boligen møtte politiet en 31 år gammel mann, og i en bil som sto parkert på stedet fant de kvinnen død og forsøkt skjult. Mannen ble pågrepet og siktet for drap.

Nå bekrefter politiet til NRK at kvinnen trolig lå død i to dager før hun ble funnet onsdag 27. november.

– Den sakkyndige likundersøkelsen har konkludert med at døden antas å skyldes kvelning. Dødsdato er satt til 25.november, men det ikke kan utelukkes at det har skjedd etter midnatt, altså den 26, sier politiadvokat Nina Marthinsen.

Avhør av siktede er utsatt

Den siktede mannen har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet. Tirsdag ble fengslingsperioden forlenget med ytterligere åtte uker.

Politiadvokat Nina Marthinsen sier til NRK at politiet antar at kvinnens bolig var åsted for drapet og at den siktede mannen oppholdt seg i leiligheten til avdøde etter å ha tatt livet av henne.

Politiadvokat Nina Marthinsen

Politiadvokat Nina Marthinsen i Øst politidistrikt sier at nye avhør av den siktede vil gjennomføres etter påske.

Foto: Lotte Olsen Jessa/NRK

– Vi skal ha et nytt avhør av siktede, men det har blitt utsatt på grunn av smitteverntiltakene. En del av etterforskningen er nettopp å avhøre siktede og få hans forklaring om omstendighetene. Det skal gjennomføres et nytt avhør av ham etter påske, sier hun.

I januar foralte NRK at mannen også er siktet for likskjending. I det første avhøret innrømmet mannen å ha tatt livet av kvinnen, men han har ikke tatt stilling til straffskyld.

– Han erkjenner de faktiske forhold, men avventer å ta stilling til skyldspørsmålet, sier hans forsvarer Sille Heidar.

Hun ønsker ellers ikke å kommentere etterforskningen.

Mistenkelig dødsfall

Kvinnen i 50-årene ble funnet død i en bil i november i fjor. Politiet rykket ut til boligen hennes etter at kollegene meldte henne savnet.

Foto: Nyhetstips.no / NTB scanpix

– Ufattelig tragedie

Rettspsykiatrisk sakkyndige har undersøkt mannen, og det er ifølge politiadvokat Marthinsen ingenting som tyder på at han var utilregnelig på drapstidspunktet.

I den ferske fengslingskjennelsen står det at de sakkyndige skal gjennomføre flere samtaler med mannen.

«De sakkyndige har ønsket en samtale med siktede over Skype grunnet smittevernhensyn. Dette utgår da siktede er skeptisk til å gjennomføre en slik samtale digitalt.»

Familiens bistandsadvokat Tone Monclair sier til NRK at den drepte kvinnens familie ser frem til at saken kommer opp for retten.

I januar fortalte hun at familien hadde opplevd å få mye støtte og omsorg fra omgivelsene i tiden etter drapet.

– Denne saken er en ufattelig og helt uforståelig tragedie for de pårørende. Familien er naturligvis sterkt preget av saken. De opplever å ha blitt godt ivaretatt av politiet og kriseteamet i Moss disse første dagene, og det er de takknemlige for. Familien ønsker også å takke kvinnens kollegaer som meldte henne savnet da hun ikke møtte på jobb som avtalt, sa hun.