Hopp til innhold
Blomster er onsdag kveld lagt ned i Tostrups gate etter Frogner-drapet.
Foto: Christian Ziegler Remm / NRK

Kvinne skutt og drept på Frogner

Oppsummert

Onsdag 28. april 2021 ble Fevziye Kaya Sørebø (50) drept i bilen sin i Tostrups gate på Frogner. En mann fra Bærum tilstod drapet. Han ble 19. april 2023 dømt i Oslo tingrett til 13,5 års fengsel for drapet.

 • Ankesaken etter Frogner-drapet begynner neste uke

  Ankesaken etter Frogner-drapet begynner i Borgarting lagmannsrett neste uke. Det er satt av syv dager til saken.

  I april ble en 41 år gammel mann fra Bærum dømt til 13,5 års fengsel for å ha skutt Fevzye Kaya Sørebø (50) på åpen gate på Frogner i 2021.

  Sørebø ble skutt ni ganger mens hun satt i sin egen bil på Frogner. Retten skriver i dommen at drapet var «meget grovt, og hadde et klart preg av henrettelse».

  2. mai ble det kjent at påtalemyndigheten ville anke dommen. De ønsket at mannen skulle dømmes til 17 års fengsel.

  Det sentrale spørsmålet for lagmannsretten er om drapet var planlagt. To av tre dommere i tingretten mente at drapet ikke var overlagt, og mannen selv har hele tiden påstått at drapet er begått i affekt.

  Lagmannsretten skal også behandle de etterlattes anke over tingrettens avgjørelse av de sivile erstatningskravene

  Drap Frogner
  Foto: n637485 / n637485
 • Anker dommen etter Frogner-drapet

  Påtalemyndigheten anker dommen etter Frogner-drapet, melder NTB.

  En 41 år gammel mann fra Bærum ble i april dømt til 13,5 års fengsel for å ha skutt og drept Fevziye Kaya Sørebø (50) på åpen gate på Frogner i 2021.

  Sørebø ble skutt ni ganger mens hun satt i sin egen bil på Frogner. Retten skrev i dommen at drapet var «meget grovt, og hadde et klart preg av henrettelse».

  – Påtalemyndigheten anker tingrettens dom hva gjelder straffeutmålingen. Påtalemyndigheten mener, i motsetning til tingrettens flertall, at drapet var overlagt. Ut over det har jeg ingen kommentarer til tingrettens dom, skriver statsadvokat Aud Kinsarvik Gravås til NTB.

  Mannens forsvarer har sagt at de ikke kommer til å anke dommen.

 • Dømt til 13,5 års fengsel for drap på Frogner

  En 41 år gammel mann fra Bærum er dømt i Oslo tingrett til 13,5 års fengsel for å ha skutt og drept Fevziye Kaya Sørebø (50) på åpen gate på Frogner i 2021, skriver VG.

  Påtalemyndigheten ønsket at mannen skulle dømmes til 17 års fengsel, men mannens forsvarer ba retten ta hensyn til mannens tilståelse.

  Sørebø ble skutt ni ganger mens hun satt i sin egen bil på Frogner. Retten skriver i dommen at drapet var «meget grovt, og hadde et klart preg av henrettelse».

  Et sentralt spørsmål for retten har vært om drapet var planlagt. Mannen har hele tiden hevdet at drapet ble begått i affekt.

  Dommen viser at to av de tre dommerne mente det ikke var bevist over enhver rimelig tvil at drapet var planlagt, mens én dommer mente det var tilfellet.

  – Vi kommer ikke til å anke dommen, sier mannens forsvarer, advokat Marius Ihlebæk, til NTB.

 • Ber om mindre enn 14 års fengsel for drapstiltalt

  Forsvareren til tiltalte ber om mindre enn 14 års fengsel for drapet Fevziye Kaya Sørebø på Frogner i Oslo.

  Mannen har erkjent å ha drept henne, men mener at drapet ikke var overlagt, altså planlagt.

  Aktor har bedt om 17 års fengsel for mannen fordi hun mener drapet var planlagt, og nærmest kunne beskrives som en ren henrettelse.

 • Tiltalt for Frogner-drapet erklærte seg skyldig

  Mannen som har erkjent å ha skutt og drept Fevziye Kaya Sørebø (50) på Frogner for snart to år siden, erklærte seg skyldig da saken startet i Oslo tingrett.

  Den 41 år gamle mannen svarte bekreftende da dommeren spurte om han erkjenner skyld etter tiltalen for forsettlig drap.

  Drapssaken startet i Oslo tingrett mandag og skal behandles over to uker.

  Han erkjente tidlig i etterforskningen at det var han som rettet våpenet mot kvinnens hode og trakk av flere ganger. Hun døde nærmest umiddelbart av skadene, ifølge tiltalen.

  Der framgår det at tiltalte avfyrte totalt ni skudd med en halvautomatisk pistol. Drapet fant sted på Frogner i Oslo 28. april 2021. Tiltalte har sittet i varetekt siden han ble pågrepet bare ti minutter etter at drapsalarmen gikk på Oslos beste vestkant.

  (NTB)