Blomster er onsdag kveld lagt ned i Tostrups gate etter Frogner-drapet.
Foto: Christian Ziegler Remm / NRK

Kvinne skutt og drept på Frogner

Oppsummert

Onsdag 28. april ble Fevziye Kaya Sørebø (50) drept i bilen sin i Tostrups gate på Frogner. En mann i slutten av 30-årene ble etter kort tid pågrepet på E18. Mannen erkjenner straffskyld.

 • Frogner-siktet er tilregnelig

  Mannen som er siktet for å ha skutt en 50 år gammel kvinne på åpen gate på Frogner i Oslo i april, er strafferettslig tilregnelig, mener sakkyndige.

  Det kommer fram i en fengslingskjennelse fra Oslo tingrett torsdag, der mannen ble varetektsfengslet i nye fire uker.

  I kjennelsen vises det til en rettspsykiatrisk erklæring fra 6. juli.

  Den nå 40 år gamle mannen har erkjent straffskyld for drapet på Fevziye Kaya Sørebø.

 • Forgner-siktet er tilregnelig

  Mannen som er siktet for å ha skutt en 50 år gammel kvinne på åpen gate på Frogner i Oslo i april, er strafferettslig tilregnelig. Det mener sakkyndige som har vurdert saken, ifølge fengslingskjennelsen fra Oslo tingrett.

  Den 40 år gamle mannen har erkjent straffskyld for drapet. Han ble innlagt på psykiatrisk sykehus kort tid etter at han ble pågrepet, men ble i mai overført til vanlig varetekt.

 • Drapssiktet erkjenner straffskyld

  Mannen i 30-årene som er siktet for Frogner-drapet på 50 år gamle Fevziye Kata Sørebø erkjenner straffskyld.

  – Han har vært i avhør i hele dag og har forklart seg grundig om sin kontakt med avdøde og hennes ektemann, samt foranledningen til handling. Han er sterkt preget. Det har vært en lang og vanskelig dag, sier mannens forsvarer Ole Petter Drevland til NRK.

  Det var Budstikka som først omtalte saken.

 • Siktet for Frogner-drapet avhøres

  Den 39-årige mannen som er siktet for Frogner-drapet i Oslo, skal onsdag denne uka i de første avhørene med politiet. Mannen er siktet for drapet på Fevziye Kaya Sørebø Tostrups gate på Frogner i Oslo 28. april.

 • Vil forklare seg for politiet

  39-åringen som er pågrepet og siktet for drapet på Fevziye Kaya Sørebø på Frogner i april vil forklare seg for politiet neste uke. Det sier hans advokat til Avisa Oslo. Politiet har varslet at de ønsker en rettspsykiatrisk vurdering av mannen.