Hopp til innhold
Kvinne funnet hardt skadd i Askim. Døde senere av skadene.
Foto: Freddie Larsen

Kvinne funnet død i bil i Askim

Oppsummert

En kvinne i 40-årene fra Oslo ble 19. juli 2022 funnet død i en bil ved fylkesvei 115 i Askim i Østfold. Sjåføren, en mann i 50-årene fra Oslo, er siktet for forsettelig drap.

 • Løslatt fra varetekt

  Mannen som er siktet etter dødsfallet i Askim er løslatt. Det skriver Dagbladet. Mannen er siktet for forsettlig drap etter at en kvinne ble funnet med livstruende skader i bilen mannen kjørte.

  Han har forklart at kvinnen i 40-årene hoppet ut av bilen i svært høy fart, og erkjenner ikke straffskyld. Han er nå løslatt fra varetekt, men er fortsatt siktet for forsettlig drap.

 • Leter etter vitner etter drapet på Bjørkelangen

  To personer skal ha vært i kontakt med kvinnen som ble funnet død i Askim i juli - men politiet vet ikke hvem de er.

  Det skriver Indre Akershus Blad.

  De skal ha vært i kontakt med henne rett i forkant av kjøreturen som politiet mente endte med drap i Bjørkelangen, og er dermed de siste som så kvinne i live.

  De to vitnene er sentrale i etterforskningen.

  – Vi har ikke identifisert de personene som var i kontakt med avdøde enda, men jobber med å finne ut av hvem det er. Enn så lenge benytter vi interne ressurser til dette arbeidet, opplyser politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye til Indre Akershus Blad.

 • Askim-dødsfallet: Siktet kan fortsatt holdes i varetekt

  Mannen som er siktet for forsettlig drap etter en kvinne ble funnet død i Askim i juli kan fortsatt holdes i varetekt i fire nye uker. Det bestemte Follo og Nordre Østfold tingrett fredag.

  Torsdag skjerpet politiet mannens siktelse fra uaktsomt til forsettlig drap. De mener det er sannsynlig at mannen drepte kvinnen med vilje.

  I kjennelsen har retten lagt vekt på at skadene til avdøde ikke harmonerer med siktedes forklaring om at hun skal ha hoppet ut av bilen i høy fart.

 • Askim-dødsfallet: Siktelse endret fra uaktsomt til forsettlig drap

  En mann i 50-årene er siktet etter en kvinne ble funnet hardt skadet i en bil i Askim natt til 19. juli. Kort tid senere ble hun erklært død.

  Nå har politiet endret siktelsen.

  – Siktelsen er endret fra for uaktsomt å ha forvoldt kvinnens død, til forsettlig drap, skriver politiet i en pressemelding.

  Politiet vil varetektsfengsle mannen i fire nye uker.

 • Askim-dødsfallet: Blod i veibanen tilhører avdød kvinne

  Politiet har fått bekreftet at blodet som ble funnet i veibanen langs fylkesvei 115 i Aurskog-Høland tilhører den avdøde kvinnen som ble funnet i en bil i Askim i forrige uke.

  – Vi mener dette da bekrefter politiets teori om at dette er stedet der fornærmede er påført de påviste skadene, sier politiadvokat Guro Holm Hansen i Øst politidistrikt.

  En mann i 50-årene er siktet i saken. Han har forklart at kvinnen skal ha hoppet ut av bilen i høy fart. Nylig kom det fram at mannen var ilagt besøksforbud mot kvinnen fram til mai i år, noe han brøt ved flere anledninger.

  Politiet ønsker å avhøre mannen ytterligere, men han har ikke latt seg avhøre. Det gjør etterforskningen utfordrende.

  – Det er ønskelig for politiet å høre hans forklaring siden han er den eneste som har vært på bilturen. Men han har rett til å ikke forklare seg, og da må vi bruke helt andre bevis og spor for å se om vi kommer nærmere, sier Hansen til NRK.

  Kvinne funnet hardt skadd i Askim. Døde senere av skadene.
  Foto: Freddie Larsen