Kvinne ble funnet på holme i Østfold: – Skal ha blitt forlatt etter krangel

Kvinnen i 50-årene hevder hun satt strandet på holmen i tre dager uten tilgang på drikkevann. Politiet stiller seg undrende til forklaringen.

Kvinnen ble funnet på Furuholmen i Hvalerskjærgården tirsdag kveld. Hun ble hentet av en fritidsbåt og fraktet til legevakten i Fredrikstad.

Det skal ha vært en båtfører som først oppdaget kvinnen som sto på øya Furuholmen i Hvalerskjærgården og ropte på hjelp i 20-tiden tirsdag kveld.

Båtføreren var ikke lokalkjent og skal ikke ha turt å ta seg inn mot holmen. Vedkommende varslet i stedet nødetatene, som sendte ut både redningsskøyte og politibåt.

Men før disse kom til stedet, skal kvinnen ha blitt hentet fra holmen av en annen fritidsbåt.

– Vi møtte denne fritidsbåten og fikk henne om bord i politibåten før vi kjørte henne videre til legevakten for helsesjekk, sa operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til NRK tirsdag kveld.

Kvinnen skal da ha vært forvirret og tørst, men i tilsynelatende god fysisk tilstand.

– Hun var litt satt ut og klarte ikke helt å gjøre rede for seg, sier seksjonsleder Inge Jensen i Fredrikstad-politiet.

Politiet får ikke tak i kvinnen

Kvinnen fortalte politiet at hun ble forlatt på holmen etter en krangel med to andre personer og at hun satt strandet på øya i tre dager uten tilgang på drikkevann.

Politiet i Fredrikstad har onsdag gjort gjentatte forsøk på å komme i kontakt med både kvinnen og de to andre som skal ha vært involvert, men uten hell.

– Vi har ikke fått tak i verken kvinnen eller partene som angivelig skal ha reist fra henne. Nå etterforsker vi saken på vanlig måte. Hovedoppgaven vår er nå å få tak i de tre, så vi får ordentlige opplysninger om hva som har skjedd, sier Jensen

Tirsdag kveld sa politiet til NRK at ingen hadde meldt kvinnen savnet i løpet av de tre dagene hun skal ha vært strandet. Det er også flere hytter på øya og stor båttrafikk like ved.

– På øya der hun ble plukket opp, er det et hyttefelt med 12 hytter hvor vi vet at det er feriegjester nå. Så politiet er undrende til hvorfor det skal ha gått som skal ha gjort i går, sier Jensen.

Hvor troverdig ser dere på påstanden om at hun skal ha vært der i tre døgn?

– Det tør vi ikke å si noe om ennå. Vi må snakke med partene først, sier han.