Hopp til innhold

Kvik jubler over Godset-besøk i cupen

Daglig leder og keeper i Kvik Halden, Joacim Heier, krysser fingrene for at de får til en ny skrell i tredje runde.

Kvik Halden-jubel

JUBEL: Kvik Halden håper å kunne ta en ny eliteserieskalp i cupen, slik de gjorde i 2012 og 2013.

Foto: Petter Jacobsen/ kvikhalden.no

Fredag ble det klart at Strømsgodset kommer på besøk til Halden stadion i den tredje runden av fotball-NM for menn. Etter å ha slått ut Fredrikstad på straffer tidligere i uka, er Kvik Halden fulle av selvtillit.

– Strømsgodset har vel ikke akkurat gjort det kjempebra i cupen de siste par årene, så de har blitt vant til å gå på smeller. Så får vi se hva vi klarer å stelle i stand, sier Heier til NRK.

– Viktige inntekter

Han reddet to straffer og ble med det en av de store heltene i onsdagens triumf over FFK. Nå ser målvakten frem til å få besøk av et eliteserielag.

– Det er vi godt fornøyde med. Vi håpet veldig på å få en hjemmekamp til, og det fikk vi. Det gir oss en liten mulighet til å skape en ny skrell, og i tillegg er det selvfølgelig viktig for en breddeklubb som Kvik Halden å få med seg de inntektene en sånn kamp gir.

Joacim Heier, Kvik Halden

VIKTIG: Kvik Haldens keeper og daglige leder Joacim Heier mener det er bra for både klubbkassa og sjansene for avansement at de møter Strømsgodset på hjemmebane.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Både i 2012 og 2013 slo haldenserne ut eliteserieklubber av cupen, henholdsvis Fredrikstad og Sarpsborg 08. Heier mener underlaget på Halden stadion kan gi dem en fordel også mot kuntsgresslaget Godset.

– Gress er i alle fall det vi er vant med å spille på, så det er vel litt der muligheten vår ligger. Det er jo ikke akkurat eliteserienivå på gresset vårt heller, så får vi se om vi kan gjøre den fordelen så stor at kampen blir tett og jevn.

Håper på fullsatt stadion

Som daglig leder håper han også at flest mulig finner veien til tribunene den 3. juni.

– Spillerne våre er vant til å ha noen hundre tilskuere, og når det blir godt over tusen og mer til som det har blitt i de cupkampene vi har hatt de siste årene, så er det veldig inspirerende for unge lokale spillere. Det gir litt ekstra giv, og det hadde vært kjempegøy om litt ekstra mange haldensere møter opp og støtter oss den dagen, sier Heier.

Ute på banen håper han å bidra til å frustrere motstanderne.

– Vi er et godt organisert lag som slipper til lite og er gjerrige bakover. Kanskje møter vi et litt utålmodig lag som tar noen sjanser etter hvert. Vi får ta de mulighetene vi får offensivt, så kan det bli en skrell. Vi har klart det før, så muligheten er der. Men Strømsgodset er selvfølgelig skyhøye favoritter.

PS! Sarpsborg 08 møter Gjøvik/Lyn, som slo ut Vålerenga i andre runde, på bortebane. Den kampen spilles også onsdag 3. juni.