Kvik Halden detonerte ny cupbombe

Mathias Engebretsen ble den store helten da han satte den femte og avgjørende straffen mot Strømsgodset.

Kvik Haldens Mathias Engebretsen setter den avgjørende straffen mot Strømsgodset

Her avgjøres straffesparkkonkurransen mellom Kvik Halden og Strømsgodset.

– Det var bare å tenke minst mulig og prøve å sette den. Det er jo den tredje straffekonken vi vinner i NM, så vi begynner nesten å bli vant til det, sier Engebretsen til NRK rett etter kampslutt.

Det sto 0–0 på Halden stadion etter ordinær tid og ekstraomganger, og da det hele skulle avgjøres på straffer var det Kvik som holdt hodene kaldest mot eliteserielaget Strømsgodset.

Keeper Joacim Heier skal også ha sin del av æren, da han reddet Godsets tredje straffe. Etter dette bommet Kviks Jiress Suka Suka og SIFs Gustav Wikheim før Mathias Engebretsen altså avgjorde det hele til 4–2.

– Vi står på og kjemper for hverandre. Her hjemme på Halden stadion er vi vanskelige å slå, sier matchvinneren.

Nesten 1 500 tilskuere

Tredjerundekampen på Halden stadion trakk 1 457 tilskuere, og Engebretsen håper på ny hjemmekamp mot eliteseriemotstand i cupens neste runde.

Kvik Halden jubler over seier mot Strømsogdset i cupen

KLYNGE: Kviks spillere og støtteapparat kastet seg over hverandre i gledesrus etter at det ble klart at de hadde sendt Strømsgodset ut av cupen.

– Nå har jeg ikke full oversikt over hvem som har gått videre, men det må være et lag som trekker mye publikum. Nå er det bare bonus hele veien uansett.

Kvik har ny kamp på lørdag igjen, og derfor blir det ikke store utskeielser for å feire cuptriumfen.

– Vi tar det nok pent. Det her er en vanlig onsdag det, sier Engebretsen smilende.

– Setter ikke sjansene

Strømsgodsets høyreback Lars Christopher Vilsvik var naturlig nok langt mindre fornøyd etter kampen var over.

– Selvfølgelig er det skuffende. Man har ikke lyst til å ryke ut, og det skal heller ikke skje.

Han mener laget presterte alt for dårlig i første omgang, og at det var det som ble deres bane til slutt.

– I andre omgang gjør vi egentlig det vi kan etter forholdene. Så har vi noen sjanser vi ikke setter, og da taper vi kampen, sier Vilsvik til NRK.

Se høydepunktene fra straffesparkkonkurransen her:

Kvikk Halden slo ut Strømsgodset av cupen

Kvik åpnet best i motvind

Eliteserielaget Strømsgodset ble kanskje tatt litt på senga, for selv om det var gjestene fra Drammen som hadde vinden i ryggen i første omgang var det Kvik Halden som var det førende laget.

Den aller største sjansen før pause var det Kviks Martin Hoel Andersen som fikk. Etter 36 minutter ble han spilt alene gjennom, men skjøt rett på Godset-keeper Espen Bugge Pettersen. Heller ikke returen fikk han i mål.

Etter pause åpnet kampen seg litt mer opp, og mot slutten forsøkte Strømsgodset å sette inn en sluttspurt. På overtid fikk Flamur Kastrati en gylden mulighet til å sende Godset vider, men i ubalanse avsluttet han like utenfor.

Kjempesjanser

I første ekstraomgang fikk Kastrati nok en stor sjanse, men volleyforsøket fra innsiden av 16-meteren gikk i stolpen og ut.

Drammenserne skapte også flere andre farligheter, men maktet ikke å få ballen mellom stengene. Med 0–0 også etter ekstraomgangene var det duket for nok en straffesparkkonkurranse på Halden stadion, og den gikk altså Kvik seirende ut av.

PS! Sarpsborg 08 tok seg greit videre til fjerde runde etter å ha slått andredivisjonslaget Gjøvik/Lyn 2–0 på bortebane. Anders Trondsen og Kamer Qaka scoret målene, ett i hver omgang.