Hopp til innhold

Kritisk for mann etter skyteepisode

En mann avfyrte skudd mot ukjente personer i Drammen fredag ettermiddag, for så å skyte mot seg selv.

Skutt i Drammen
Foto: Ole Christian Nordby / Eikerfoto

Mannen er brakt til Ullevål sykehus i Oslo. Skyteepisoden skjedde ved Centralgaragen i Drammen sentrum i 16.30-tiden.

Gjerningsmannen skjøt mot to ukjente menn uten å treffe, for så å skyte mot seg selv. Gjerningsmannen var i live da han ble fløyet fra Drammen i luftambulanse.

De to personene han skjøt etter, er ikke skadd.

Ved 21.30-tiden fredag sier politiet at tilstanden til mannen som skjøt er kritisk.

Ingen sammenheng

Stein Olav Bredeli, leder ved etterforskningsseksjonen ved Drammen politistasjon, sier til NRK.no at omstendighetene rundt skytingen er uklare, men bekrefter at det skal være minst to tilfeldige personer som er blitt skutt etter. Politiet kjenner ikke til hvor skadet gjerningsmannen er.

– Slik det fremstår nå har ikke politiet kjennskap til at det skal være en sammenheng mellom gjerningsmannen og de det er blitt skutt etter. Det var flere vitner til hendelsen som vi er i gang med å avhøre, sier Bredeli.

Det var mange mennesker i området, blant annet i og utenfor en butikk i nærheten, da skuddene ble avfyrt.

– Gjerningsmannen er en yngre mann. Vi tror vi vet hvem det er, men vil ikke gå ut med alder før vi har det bekreftet, sier Bredeli.

Et vitne Drammens Tidende har snakket med, sier at mannen avfyrte skudd mot en bil. Bilen stoppet og sjåføren gikk ut. Da skjøt mannen mot sjåføren på bare noen meters avstand, ifølge vitnet, som så hendelsen fra innsiden av en bygning.

Drammen kommune har opprettet et kriseteam for de fornærmede,
pårørende og vitner.