– Tøft for både ungdommene og de pårørende

Kriseteamet i Halden kommune er klare til å hjelpe de som reiste sammen med de fire ungdommene som ble skadd i Hafjell skisenter.

Akeulykke Hafjell

Ungdommene fjernet en polstringsmatte av denne typen som de akte på. En 18 år gammel kvinne er livstruende skadd.

Foto: Reidar Gregersen

– Det har vært kontakt med Øyer kommune og kriseteamet der. Ungdommene som er der nå blir ivaretatt av en psykiatrisk sykepleier som snakker med dem, og vil være til stede frem til de reiser til Halden, sier Solfrid Damgaard som koordinerer kriseteamet i Halden kommune til NRK.no.

Alle de fire involverte i den alvorlige akeulykken er fra Halden, og er 18 år gamle.

Tre av disse, alle kvinner, er overført til Oslo universitetssykehus. Den ene er livstruende skadd og de to andre har alvorlige skader. En mann var også involvert i ulykken. Han ble skrevet ut fra sykehuset på Lillehammer mandag morgen.

– Tragisk ulykke

Det var rundt klokken 2130 søndag kveld at de fire ungdommene tok seg inn i Hafjell alpinanlegg etter stengetid.

De rev av en polstringsmatte på en av mastene som holder skiheisene og akte på denne i rundt 300 meter før de traff kaféveggen.

Solfrid Damgaard, Halden kommune

Solfrid Damgaard koordinerer kriseteamet i Halden kommune.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Solfrid Damgaard forteller at ulykken berører hele lokalsamfunnet i Halden.

– De praktiske oppgavene er å sikre at vi ivaretar behovene til alle berørte, og det bør også sies at vi absolutt ønsker å uttrykke medfølelse for en sånn tragisk ulykke på Hafjell.

– En uskyldig aking som ender på den måten, det er tøft både for ungdommene som er involvert og for alle pårørende, sier hun.

Ordføreren preget

Rundt ti andre ungdommer reiste sammen med, og er venner av de fire som var involvert i ulykken. Disse er ventet å returnere til Halden i løpet av mandagen.

– Det vi gjør er at vi har fortløpende kontakt med pårørende og ungdommene. Det er litt uvisst ennå når de kommer til Halden, og det er jo de som avgjør behovet for når og hvor de eventuelt ønsker å samles, sier Damgaard.

– Vi er klare for å ta imot dem, og har varslet alle som skal varsles.

Ordfører i Halden Thor Edquist (H) fikk melding om ulykken i morgentimene mandag. Også han er preget av hendelsen.

– Jeg har en sønn som også er russ til våren, så jeg går ut fra at jeg kjenner en del av disse personlig. Det gjør det ekstra sterkt.

– Dette er ungdommer som helt sikkert har hatt det veldig moro inntil det smalt, og det viser bare hvor fort ting kan snu. Jeg bare håper at det går bra med alle sammen, at det ikke blir noen varige mén, sier Edquist til NRK.no.

Se intervju med Solfrid Damgaard som koordinerer kriseteamet i Halden kommune her:

Fire ungdommer fra Halden ble skadd i en alvorlig akeulykke i Hafjell alpinsenter.

Reporter: Birger Kjølberg.