Hopp til innhold

Krim-drama fra Mysen på TV i kveld

I kveld er det premiere for NRKs nye krim-serie «Øyevitne». Serien er delvis spilt inn på Mysen.

Første smakebit av NRKs dramaserie Øyevitne

En første smakebit av «Øyevitne».

Fire MC-folk blir brutalt skutt ned og likvidert på et sandtak like utenfor Mysen. Noen ser det, men kan ikke si noe. «Øyevitne» er NRKs nye, store dramathriller. Ikveld er det premiere på NRK1 klokken 21.30. Da sendes den første av seks episoder.

Premieren på serien faller nesten sammen med Mysen filmfestival som arrangeres fra torsdag til lørdag. Og fredag kommer «Øyevitne» til å prege filmfestivalen. Kulturkonsulent Ellen Byng Strøm i Eidsberg kommune synes det er stas at serien er spilt inn i kommunen.

Øyevitne-dag på Mysen fredag

Ellen Byng Strøm, kinoansvarlig i Eidsberg

Ellen Byng Strøm er kinoansvarlig i Eidsberg.

Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

– På fredag kommer hele NRK-teamet hit med regissør Jarl Emsell Larsen og Anneke von der Lippe som spiller lensmann i Mysen i spissen. Da vises første og andre episode av «Øyevitne», forteller Byng Strøm.

Opprinnelig var det planen at serien ikke skulle starte på fjernsyn før i november, slik at det skulle bli en skikkelig førpremiere på Mysen filmfestival. Byng Strøm ble litt skuffet da hun fikk beskjed om at premieren var framskyndet, men synes likevel det er stas å kunne ønske velkommen til forhåndsvisning av episode nummer to.

– Det er et stjernelag av norske skuespillere som har tatt turen til Mysen for å lage krim?

– Ja, vi synes det er veldig stas og vi har lyst til å feire det litt her i Mysen.

Passe langt fra Oslo

– Vet du noe om hvorfor de valgte Mysen til å spille inn en sånn type krim?

– Det er passe langt fra Oslo, det er på landet, mange fine steder å filme. Sandtakene i Mysen spiller en rolle her. Også noe med nærheten til Sverige.

Lensmannen har arbeidet for Kripos, men har trukket seg ut og tatt seg en litt rolig landsens lensmannsjobb. Og plutselig finner de fire lik i Mysen.

– Man får følelsen at man er i Mysen, de har vært her?

– Ja de holdt jo på her for et par år siden. Lensmannskontoret ligger jo midt i sentrum her. Vi husker det godt vi som er i Mysen til daglig. Det var mye avsperringer og filming her i Mysen, både i sandtakene og nede i sentrum, forteller Byng Strøm.

Anneke von der Lippe

Emmy-nominerte Anneke von der Lippe spiller den tidligere Kripos-etterforsker som nå vil leve et rolig liv som lensmann i Mysen.

Foto: NRK