Krever varmere bassenger

Ingen av Oslos kommunale bad er varme nok for byens revmatikere. Nå krever de at politikerne skrur opp temperaturen.

Basseng

Vannet i de kommunale badene er for kaldt for at revmatikerne kan trene der. Illustrasjonsfoto.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

Oslo har 30 000 revmatikere som trenger vanntrening for å holde seg friske, men vanntemperaturen må være på 34 grader. Er vannet kaldere stivner muskulaturen og treningen mister all effekt.

– De andre bassengene har en temperatur på 28 grader og det er så kaldt at da klarer ikke vi å bevege oss i det hele tatt, sier leder i Groruddalen Revmatikerforening Inger Standahl.

Artikkelen fortsetter under videoen

Video Revmatikere krever varmere basseng

Revmatikere krever varmere basseng

Innrømmer dårlig tilbud

Diakonhjemmet, Rikshospitalet og Radiumhospitalet har tilbud. Det er ikke nok, mener Revmatikerforbundet.

– Nå synes vi at det går den veien høna sparker. Det går bakover. Vi får mindre trening i stedet for mer, sier Standahl.

Ammerudhjemmet er det eneste kommunale badet med varmt nok vann utover sykehusene. Byråd for miljø og samferdsel Jøran Kallmyr er enig i at tilbudet er for dårlig.

– Ja, jeg er helt enig i at vi må ha flere bad med 34 grader. Vi kan dessverre ikke bare skru opp varmegradene i vannet. Det må gjøres ganske store investeringer på de badene vi har i dag.

Planlegger nye bassenger

Kallmyr sier videre at de har planer om å gjøre noe med situasjonen.

Jøran Kallmyr

Jøran Kallmyr.

Foto: Lise Åserud / Scanpix

– Vi skal bygge et nytt bad på Røa. Der vil det bli 34 grader i et av bassengene, og det er nettopp fordi vi ønsker å ta vare på revmatikerne.

Innen to år skal det nye badet stå ferdig, men med 30 000 revmatikere i Oslo mener Revmatikerforbundet at ett bad altfor lite. Det er Kallmyr enig i.

– Jeg håper vi kan samarbeide med revmatikerne for å finne enda bedre badetilbud for dem. Det er en målsetning både for bystyret og byrådet å finne flere badeplasser med bassenger med 34 grader. Vi får det til etter hvert, men det er store investeringer og byggeanlegg, så det må nok gå noen år, sier Kallmyr.