Hopp til innhold

Krever skoleskyss på grunn av ulv

Ulven er så nærgående at familien Eikrem på Degernes i Østfold krever skoleskyss fra døra.

Ulv
Foto: Privat

I år har vi hatt ulven på tunet i fullt dagslys. Og den går ikke unna selv med folk på noen få meters avstand. Ikke før vi roper til den. Da har det gått for langt, mener jeg.

Anne Katrine Eikrem, beboer på Degernes i Rakkestad / NRK.no

Anne Katrine Eikrem har fått nei fra Rakkestad kommune om skoleskyss for barna, men har klagd på avslaget.

Ifølge familien fra Degernes hender det seg at ulven står på tunet og ikke lar seg skremme bort.

Det var Rakkestad Avis som først skrev om familien Eikrem.

– Jeg spurte om skoleskyss i fjor, fordi vi allerede da hadde flere ulvemarkeringer langs veien hvor barna går til skolen, men fikk til svar at det ikke var noe problem fordi ulven er så sky. Det slo jeg meg til ro med da.

– Men i år har vi hatt ulven på tunet i fullt dagslys. Og den går ikke unna selv med folk på noen få meters avstand. Ikke før vi roper til den. Da har det gått for langt mener jeg, og jeg gir meg ikke før vi får skoleskyss, sier Eikrem til NRK.no.

Hun har to barn på ti og tretten år, og har bedt om utvidet skyss hjemme fra gården til skolen på grunn av en stadig mer nærgående ulv. Kommunen sier nei, men Eikrem frykter at ulven er så nær at den kan være farlig for ungene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Anne Katrine Eikrem

Anne Katrine Eikrem pleier å gi ungene skyss med hest og vogn til skolebussen på Degernes i Østfold.

Foto: Privat

Frykter for minstemann

– Ungene synes det er ekkelt, samtidig som de synes det er spennende. De er jo klar over at dette er store dyr. Den vi hadde på tunet veide sikkert omlag 70-80 kilo, og minstemannen min veier 30 kilo.

– Når minstemannen min kommer gående langs veien noen ganger i uka alene, så ville han ikke ha mye å stille opp med hvis ulven møter han på akkurat riktig sted, sier Ekrem til NRK.no.