Hopp til innhold

Krever at Brustad rydder opp

Arbeiderpartirepresentantene krever at helseministeren rydder opp i sykehusbråket.

Sylvia Brustad
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Buskerud Arbeiderpartis medlemmer er irritert på Helse Sør-Øst og krever at helseminister Sylvia Brustad rydder opp og sikrer at det bygges sykehus med psykiatrisk avdeling på Gullaug i Lier.

I en enstemmig uttalelse heter det at arbeidet til Helse Sør-Øst går i en helt annen retning enn det befolkningen i Buskerud kan godta.

- Vi kan ikke leve med at det er knyttet en så stor usikkerhet til byggingen av et nytt sykehus i Buskerud, sier Bjørn Tore Ødegården som er fylkesleder i Buskerud Arbeiderparti.

Krever avklaring

Nå er det skapt usikkerhet om psykiatritilbudet, bygging av nytt sykehus og lokalsykehusenes framtid, slår representantskapet i Buskerud Arbeiderparti fast.

- Vi må ha en avklaring som kan gi oss en trygghet om at vi får et nytt sykehus så snart som mulig, sier Ødegården.

Han mener prosessen har tatt alt for lang tid, og krever at helseministeren og regjeringen klargjør for hvilken sykehuspolitikk de driver.

Frykter lokalsykehusenes framtid

I tillegg til usikkerheten rundt byggingen av et nytt sykehus i Buskerud, er Arbeiderpartiet redd for hva som kommer til å skje med lokalsykehusene i fylket.

- Dersom politikerne ikke gjør de riktige grep i forhold til sykehusene i Oslo vil det gå ut over pengene til Helse Sør-Øst, og da frykter jeg at det vil få konsekvenser for lokalsykehusene.

- Dette er usolidarisk og en situasjon vi ikke kan godta, sier Ødegården.