Kraftig brann i brakkerigg i Oslo

Det brant kraftig i en brakkerigg og flere biler på Alnabru i Oslo natt til søndag. Brannen er nå slukket.

Brann i brakkerigg

Natt til søndag brant det kraftig i en brakkerigg i Furulundsvei ved Alnabru i Oslo. Det utviklet seg mye røyk på stedet og politiet var lenge urolige for hvilken retning røyken skulle ta.

Foto: Daniel Laabak / Tipser.no

Brannvesenet hadde kontroll på brannen klokken 02.40

Brannvesenet hadde kontroll på brannen klokken 02.40 søndag natt.

Foto: Daniel Laabak / Tipser.no

Politiet fikk melding om brannen klokken 02.05. Da brant det kraftig i en brakkerigg og i rundt tre parkerte biler ved verkstedet til Oslo Kranbilservice i Furulundsvei ved Alnabru.

– Det var mye røyk på stedet, og det var den som først og fremst var hovedproblemet. Det var mye uro rundt hvilken retning røyken ville ta, sier Roger Gjertø, vektleder ved kriminalvakta hos Oslo politidistrikt til NRK.

Det skal også ha vært problemer med å få nok vann til å slukke brannen. Klokken 02.40 fikk brannvesenet kontroll på brannen og sikret at den ikke ville spre seg.

På grunn av den store røykutviklingen oppfordret politiet beboere i området til å holde seg innendørs og lukke vinduer.

Ingen skadet

En person ble evakuert fra bygget og var ikke skadet. Ingen andre personer er meldt skadet og politiet har heller ikke fått inn meldinger om personer som skal være plaget av røyken.

Politiet og brannvesen måtte fjerne flere biler for å hindre spredning av brannen. Søndag morgen er det fortsatt ukjent hva som forårsaket brannen. Den kraftige brannen skal ha skapt store materielle skader inne på området.

Søndag morgen holder brannvesenet fortsatt på med etterslukking, forteller Rune Eldstad, vaktkommandør ved Oslo brann- og redningsetat til NRK.

Brann i bakkerigg

Det brant kraftig i en brakkerigg og flere biler hos Oslo Kranbilservice.

Foto: Daniel Laabak / Tipser.no