– Ambulansen var som en dum vekkerklokke

En nylakkert ambulanse med kortslutning holdt innbyggerne i Sarpsborg sentrum våkne med blålys og sirener natt til fredag.

Ambulanse ulte hos Røde Kors

Ambulansen til Røde Kors lyste opp himmelen i Sarpsborg sentrum natt til fredag. Årsaken var en kortslutning i teknikken.

Foto: Raymond Kjell Olsen/Sebastian Nordli/NRK

– Vi har begynt å farge byen blå for å forberede oss til cupfinalen, ler Christian Haslie Eilertsen som er leder i Sarpsborg Røde Kors.

Selv om han tar nattens uling med godt humør fredag morgen, velger han samtidig å beklage til alle sarpingene som ble vekket og holdt våkne av Røde Kors sin ambulanse i natt.

Det var Sarpsborg Arbeiderblad som først skrev om saken.

Tok en kaffe og dro på trening

Forklaringen på bråket er at Røde Kors nylig har hatt en ambulanse til lakkering. Men en kortslutning sørget for at den helhvite bilen farget Sarpsborg sentrum blå.

– Det var en kabelgjennomføring som ble løsnet i forbindelse med lakkeringen. Så har det lekket vann inn til en kobling, som igjen har kortsluttet sirene- og blålyskontrollen, forklarer Eilertsen.

Raymond kjell olsen

Raymond Kjell Olsen våknet av at ambulansen ulte i natt. Han filmet også ambulansen som sto og blinket.

Foto: PRIVAT

Dermed begynte sirene å ule og blålysene å blinke fra 04.30-tiden i natt. Siden det tok tre kvarter å få skrudd den av, var det også en del sarpinger som kortsluttet etter hvert.

– Jeg bor jo rett ved siden av, så jeg våknet jo. Politiet kom og dro i panser og dører, men de fikk ikke åpnet bilen, så de kjørte igjen. Vi valgte å ta oss en kaffe og dra på trening klokka seks, sier Raymond Kjell Olsen til NRK

Olsen filmet også deler av spetakkelet og delte det på Facebook:

Ja ja bor vi ved siden av røde kors huset så må vi opp kl 4,30 en bil med lys / alarm. Data verden er fin og ha

Publisert av Raymond Kjell Olsen  Torsdag 12. oktober 2017

– Vekkerklokke som aldri ga seg

Anne Marie Ravneng kan fortelle at både hun og barna våknet av sirenene som ulte 2,5 kilometer unna.

– Vi tenkte «Hva skjer?». Men etter hvert som det fortsatte, så tenkte jeg at noen hadde gått fra bilen og glemt å skru av sirenene. Det vekket nok hele sentrum, sier hun.

Ravneng var dog en av de «heldige». Hun våknet først etter at sirenene hadde ult i rundt en halvtime og opplevde kun syv minutter med sirener.

– Det var ganske intenst, så man kunne ikke sovne igjen mens det holdt på. Man kan kalle det en dum vekkerklokke som aldri ga seg, sier hun.

Røde Kors i Sarpsborg

Ambulansen til høyre i bildet er grunnen til at mange sarpinger ble holdt våkne gjennom natten.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Nabolaget var blått

Politiets operasjonsleder Martin Schie sier til sa.no at politiet fikk inn flere telefoner fra sarpinger som lurte på hva som skjedde.

Christian Haslie Eilertsen

Christian Haslie Eilertsen beklager til alle sarpinger som våknet av Røde Kors sin nylakkerte ambulanse i natt.

Foto: PRIVAT / NRK

Eilertsen i Røde Kors forteller at han fikk styrtet ned til ambulansen og koblet ut sirenene og blålysene.

– Det lyste blått i hele nabolaget da jeg kom kjørende. Det var ikke noen god følelse. Jeg hadde heldigvis tatt med meg hørselvern. Det sto også en nabo der da jeg kom, som hjalp meg med å få drept teknikken, sier han.