Korrupsjonssiktet må sone svindeldom

Den kvinnelige saksbehandleren i Drammen kommune, som er siktet for grov korrupsjon, er overført til ordinær soning i Drammen fengsel for å sone en tidligere NAV-dom.

Kommuneansatt etterforskes for korrupsjon

Den kvinnelige saksbehandleren i den omfattende korrupsjonssaken i Drammen kommune må fra i dag sone en tidligere dom for trygdesvindel. Her møter hun på politistasjonen i Drammen før hun ble varetektsfengslet i januar.

Foto: Bjørn Olav Nordahl / NRK

Kvinnen har vært varetektsfengslet siden pågripelsen 15. januar med brev- og besøksforbud, samt medieforbud.

Varetektsfengslingen gikk ut i dag, men kvinnen blir altså værende i fengsel der hun har startet å sone en tidligere dom for å ha svindlet NAV for 615.000 kroner.

Kan ha mottatt flere hundre tusen kroner

Korrupsjonssaken i Drammen kommune har ført til at hundrevis av byggesaker fra de siste årene blir gransket. Politiet mener den siktede kvinnen og en mannlig kollega har tatt imot bestikkelser for mange hundre tusen kroner fra minst et 30-talls utbyggere.

Hans Lyder Haare

Politiadvokat Hans Lyder Haare i Sør-Øst politidistrikt sier brev- og besøksforbudet er opphevet for den korrupsjonssiktede.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

Det foregår fremdeles en omfattende politietterforskning i saken, og kvinnen har vært varetektsfengslet siden pågripelsen i januar.

– Restriksjonene er dermed opphevet, sier politiadvokat Hans Lyder Haare.

Kvinnen blir trolig overført til et annet fengsel, men blir inntil videre værende på en ordinær avdeling i Drammen fengsel.

– Det er mest praktisk for oss mens etterforskningen pågår, sier Haare.

Neste uke går varetektsfengslingen for kvinnens mannlige kollega som også er siktet i saken ut. Politiadvokat Haare sier de foreløpig ikke har bestemt om de vil be om videre fengsling.