Korrupsjonssiktet framstilles for varetekt

Mannen som onsdag ble siktet for grov korrupsjon i Drammen, framstilles etter det NRK kjenner til for varetektsfengsling torsdag. Mannen erkjenner ikke straffskyld.

Siktede ankommer Drammen politistasjon sammen med sin advokat

Den siktede mannen kom onsdag til politihuset i Drammen, sammen med sin advokat.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

Onsdag ble enda en ansatt ved byggesaksavdelingen i Drammen kommune siktet for grov korrupsjon. Politiet mener han står i ledtog med kvinnen som allerede er varetektsfengslet.

Etter at mannen ble avhørt i rundt seks timer onsdag, ble han pågrepet. Han har tilbrakt natten i politiets ventecelle, og etter det NRK kjenner til vil han torsdag blir framstilt for varetektsfengsling.

– Han erkjenner ikke straffskyld for siktelsen om grov korrupsjon, sier mannens advokat, Preben Askø.

Advokaten vil ikke kommentere om hans klient har innrømmet noe av det han er siktet for. Askø er sparsommelig med opplysninger av hensyn til den pågående etterforskningen.

Mener de to har samarbeidet

Fredag ble en kvinnelig ansatt varetektsfengslet i den samme korrupsjonssaken som rulles opp i Drammen. Politiet mener at de to har samarbeidet. I rundt 30 byggesaker politiet har sett nærmere på, skal det ha blitt betalt bestikkelser fra utbyggere til ansatte i kommunen.

– Vi ser at den siktede dukker opp i flere av de sakene hvor hans varetektsfengslede kollega har vært saksbehandler, sier leder for øko-teamet ved Sør-Øst politidistrikt i Drammen, Ole Johan Brett.

Transaksjoner mellom de siktede

Brett bekrefter også at politiet har funnet økonomiske transaksjoner mellom de to. NRK kjenner til at det i minst ett tilfelle er overført i underkant av 100.000 kroner fra mannen til den kvinnelige kollegaen på byggesaksavdelingen.

Denne påstanden vil ikke siktedes advokat bekrefte.

– Transaksjoner på beløp i den størrelsesorden kjenner ikke jeg til, sier Askø.

– Men har det foregått transaksjoner mellom dem?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Les også:

– Ukultur i byggesaksavdelingen

Ifølge advokaten har de to jobbet på samme sted i mange år. Han forteller at mannen selv meldte seg til politiet da han ble kjent med at den kvinnelige kollegaen var siktet for grov korrupsjon.

– Han fikk denne opplysningen i et møte i byggesaksavdelingen. Så fort møtet var over, tok han kontakt med politiet på eget initiativ. Han samarbeider med politiet og ønsker å bidra til å opplyse saken, sier Askø.

– Skjønner han hvorfor han er siktet for grov korrupsjon?

– Det kan virke som det har dannet seg en ukultur i byggesaksavdelingen i Drammen kommune. Det vil jo etterforskningen vise. Min klient forstår at han må avgi forklaring til politiet, avslutter Askø.