Koronaviruset: Ni nye dødsfall

Fredag ble ni personer bekreftet døde som følge av covid-19 i Norge.

Bilde av koronaviruset og coronaviruset.

Antall koronadødsfall i Norge er nå oppe i 59 personer.

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Antall koronadødsfall i Norge er nå oppe i 59 personer. Det er det så langt høyeste antallet på ett døgn. Dødsfallene skjedde ved ulike sykehjem og sykehus i landet.

Samtidig har antall innlagte på sykehus med påvist koronavirussykdom flatet ut i løpet av de fem siste dagene, ifølge Helsedirektoratet. 318 personer innlagt på sykehus, og 96 av dem får respiratorbehandling.

Femte dødsfall i Asker

En personen fra Asker var innlagt ved Bærum sykehus, og døde i går kveld, torsdag 2. april. Av personvernhensyn gis ikke ytterligere informasjon om den avdøde.

– Vi kan bekrefte det femte dødsfallet i Asker på grunn av covid-19. De pårørende er varslet, sier kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp.

Østfold, Møre og Romsdal og Vestfold

Også Sykehuset Østfold bekrefter fredag at to nye pasienter er døde av covid-19. Den ene pasienten døde torsdag, mens den andre døde fredag. Begge var eldre personer.

Ved Giske Omsorgssenter i Møre og Romsdal døde en eldre kvinne tidlig fredag morgen. Det er det andre dødsfallet på samme omsorgssenter denne uken.

En eldre pasient med koronasmitte døde også ved Sykehuset i Vestfold fredag. Tre personer er til nå døde av viruset i fylket.

Tredje dødsfall i Drammen

Kommuneoverlegen i Drammen sier at de har fått sitt tredje dødsfall hos en korona-smittet fredag.

– Det minner oss om alvoret, og viktigheten av å være observant på smitte, opplyser kommuneoverlege John David Johannessen på kommunens pressekonferanse fredag, ifølge Drammens Tidende.

Avdøde er en kvinne i 90-årene som ifølge Johannessen hadde underliggende sykdom.

Bergen og Viken

Fredag ettermiddag kom meldingen om et nytt dødsfall ved Gullstøltunet sykehjem i Bergen. Det er det tredje dødsfallet ved sykehjemmet.

Senere fredag kveld ble to nye koronadødsfall bekreftet, denne gang i Ringerike og Lillestrøm.

En mann døde etter å ha blitt smittet av koronavirus ved Skedsmotun bo- og behandlingssenter i Lillestrøm kommune. Dette er det tredje dødsfallet ved Skedsmotun, bekrefter kommunen.

I Ringerike døde en mann fra Hol kommune. Det bekrefter ordføreren i Hol kommune til NRK. Dette er det første dødsfallet i kommunen.

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 17.05.2021
2 382
Smittede siste 7 dager
101
Innlagte
774
Døde
1 576 524
Vaksinerte