Hopp til innhold
Korona-testing
Foto: Anders Fehn / NRK

Koronavirus i Oslo og Viken

Oppsummert

Koronapandemien fortsetter å påvirke Oslo og Viken over et år etter at første smittetilfelle i Norge ble registrert. Oslo og mange kommuner rundt har innført strenge koronatiltak. Det gjør også flere kommuner i gamle Buskerud og Østfold fylker.

 • Kasta 9 av 10 vaksinedoser til barn

  Asker og Bærum kommuner fikk 5.080 vaksinedoser mot korona for barn. På grunn av lav interesse ble 4.530 av disse kasta, skriver Budstikka.

  Vaksinen for barn var svakere, og kunne derfor ikke brukes på andre aldersgrupper. FHI var tydelige på at de generelt ikke anbefalte barn og unge å ta vaksinen.

  FHI bestilte 800.000 doser med barnevaksiner, og fra deres sentrale lager ble rundt 110.000 kasta.

  Her får en 11-åring i risikogruppen vaksine.
  Foto: PETTER STRØM / NRK
 • Teststasjonene i Oslo stenger

  Mandag er siste mulighet for å koronateste seg på de kommunale stasjonene i Oslo. Årsaken er at det går mot en vanligere hverdag, hvor korona ikke er like dominerende, og at hver enkelt har mulighet til å teste seg selv. Dersom du er syk med luftveissymptomer og har behov for helsehjelp, kontakter du lege.

  Adamstuen teststasjon i Oalo.
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB
 • Stenger teststasjonar i Oslo

  Frå måndag startar Oslo kommune å stenge teststasjonane mot korona. Måndag 9. mai blir siste dagen ein kan teste seg på ein slik stasjon.

  Dei som treng å teste seg i samband med reise kan bruka private aktørar, og det vil vere mogleg å få tak i sjølvtestar i dei forskjellige bydelane.

 • Friskmelder arbeidsmarkedet i Oslo etter pandemien

  Arbeidsledigheten i Oslo er nå på samme nivå som før pandemien, melder Nav. 13.210 personer er nå registrert som helt eller delvis arbeidsledige i byen, det vil si 3,3 prosent av arbeidsstyrken. Det er 1949 færre enn i mars.

  – Vi kan nå si at arbeidsmarkedet i Oslo er friskmeldt etter pandemien, og vi er tilbake på samme ledighetsnivå som vi hadde før koronaviruset traff oss, sier Thone Nordlund, fungerende direktør i NAV Oslo.

 • Flere har tatt kontakt med Kirken

  Flere har tatt kontakt med Kirken under koronapandemien for å få noen å prate med, opplyser Oslo bispedømme.

  Nesten 70 prosent av menighetene oppgir at det har vært en økning i samtaler med enkeltpersoner.

  Mange av samtalene gikk på livsmestring.

  – Vi tror at det har vært fint med en ventil i kirken i en tid med lang venteliste for psykologhjelp, sier biskop Kari Veiteberg

39
33
32
31
28
Totalt i region Sør-Øst244
Totalt i Norge467
1 202 / 1 430 173
Siste uke / Smittede totalt
467
Innlagte nå
3 061
Døde
4 336 601
Vaksinerte
NRK innhenter løpende tall fra helseforetakene, Helsedirektoratet og FHI.
Sist oppdatert: 17.05.2022