Hopp til innhold

Kongsberglista mest populær

Kongsberglista er største parti i Kongsberg, viser ny meningsmåling.

Valgurne.

Kjell Gunnar Hoff og Kongsberglista ser ut til å gjøre et kjempevalg i Kongsberg.

Foto: AAS, ERLEND / SCANPIX

Valglogo

I følge meningsmålingen ville Kongsberglista fått ni mandater i kommunestyret, med Arbeiderpartiet på en andreplass med åtte mandater.

Vil ha ny ordfører

Meningsmålingen er gjort av InFact for Laagendalsposten. De har spurt 611 personer over 18 år om blant annet hvilket parti de ville stemt på om det var valg i morgen, samt hvem de ville hatt som ordfører.

Kjell Gunnar Hoff

Kjell Gunnar Hoff fra Kongsberglista kan bli ny ordfører i kommunen.

Foto: Privat

Det nyoppstarta partiet Kongsberglista seiler opp som det mest populære partiet. Også ordførerkandidaten og grunnlegger av partiet, Kjell Gunnar Hoff, er den mest populære ordførerkandidaten.

Protest mot partiene

– Dette viser en protest mot de etablerte partiene, sier ansvarlig redaktør Jørn Steinmoen i Laagendsalsposten.

Steinmoen uttaler i avisa at det mest sannsynlig handler om motstanden mot Krona og prosessene knyttet til den saken. Halvparten av "stemmene" på partiet kommer fra personer over 65 år. Han sier dette derfor er et eldreopprør.

Han sikter til saken som ble et politisk traume i forrige periode, som handlet om bygging av Krona Kunnskaps- og kulturpark. Selv om saken ble avgjort i inneværende periode og bygget er ferdig og tatt i bruk, kommer saken stadig frem i lyset. Det er en sak velgerne ikke ser ut til å være ferdig med.

Dersom valgresultatet blir det samme som partibarometeret kan KKP-motstanderne danne et flertall, skriver avisa. Venstre, Sp, Frp, KrF og Kongsberglista får til sammen 20 av 35 representanter i kommunestyret.