Hopp til innhold

Kompromiss mellom fløyene i Oslo Ap

Høyre- og venstresiden i Oslo Arbeiderparti får hver sin nestleder, i hvert fall dersom årsmøtet førstkommende helg følger rådet fra valgkomitéen.

Jan Bøhler

Jan Bøhler

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Etter lang tid med uenighet gikk valgkomitéen søndag enstemmig inn for nytt styre. Jan Bøhler fortsetter som leder, mens Ivar Christiansen og Nina Tangnæs Grønvold er innstilt til de to nestledervervene.

Ryel sa nei

Anne Lise Ryel valgte i forrige uke å si nei til gjenvalg som nestleder i partiet. Det bidro til å løse et alvorlig problem for en splittet valgkomité.

Et knapt flertall i valgkomitéen ville vrake høyresidens nestlederkandidat Ivar Christiansen og erstatte ham med Nina Tangnæs Grønvold. Grønvold var rådgiver for tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla og regnes av mange som venstreorientert.

Ryel var i utgangspunktet ubestridt kandidat til det andre nestledervervet og enstemmig innstilt av valgkomitéen.

Ledig nestlederverv

Så smalt saken om Manuela Ramin-Osmundsen og barneombudet i mediene. Mange i Oslo Arbeiderparti er svært kritiske til måten Anne Lise Ryel håndterte denne saken på, og Ryel valgte til slutt å kaste inn håndkleet.

Les også: Ny strid i Oslo Ap

Dermed ble ble det plutselig et nestlederverv ledig, og valgkomitéen grep begjærlig muligheten til å gi fløyene i Oslopartiet hvert sitt.

Om dette er nok til å roe gemyttene i partiet foran årsmøtet 7. og 8. mars er en annen sak. Den langvarige konflikten mellom høyre- og venstresiden i Oslo Arbeiderparti lever i beste velgående, og et kompromiss om nestledervervene er neppe nok til å bilegge striden.

Les også: - Vil kneble venstreopposisjonen