Hopp til innhold

Kommunen utsetter kunstgress-planer

– Kan ikke ta sjansen på at Fredrikstad stadion er et anleggsområde når førstedivisjon kommer i gang.

Ole Jørgen Halvorsen
Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Fredrikstad kommune utsetter planene om å legge kunstgress på Fredrikstad stadion, opplyser de i en pressemelding.

Da kommunen inngikk en avtale med Værste AS om å kjøpe stadionanlegget var det en forutsetning at kommunen skulle legge kunstgress der.

Det skal gi plass til breddeidrett, konserter og andre arrangementer.

Kommunalsjef for regulering og teknisk drift, Roy Jakobsen, sier de vil vente til årets fotballsesong er slutt før de starter arbeidet med å fjerne gresset.

– Vi har hatt et håp om å kunne legge om til kunstgress i løpet av spillepausen i juni – juli, men vi har funnet ut at det blir i korteste laget. Skal vi gjøre jobben skikkelig bør vi vente til sesongslutt med å sette i gang, sier han i en pressemelding.

– Uproblematisk

Jakobsen sier de ikke kan ta sjansen på at stadion er et anleggsområde når førstedivisjon kommer i gang etter pausen i juli.

– Å utsette arbeidene til sesongslutt betyr at matta ikke kan brukes like mye i høst som vi hadde håpet. Dette innebærer at FFK fortsatt må benytte Merkur-anlegget til trening, fortsetter Jakobsen.

Daglig leder i FFK, Geir Bakken, sier at utsettelsen er uproblematisk for klubben.

– Vi ser fram til kunstgresset er på plass og de positive ringvirkningene det vil ha for breddefotballen i byen, men usikkerhet knyttet til om arbeidene ville være klare til oppstart etter sommeren ville helt klart vært negativt for oss.