Hopp til innhold

Kommunen snur: Setter opp gjerde for å hindre drukningsulykker

Siden skolen åpnet i fjor høst har foreldre, lærere og rektor fryktet en drukningsulykke. Nå sier kommunen ja til å sette opp et gjerde mellom skolegården og den store dammen for å gjøre skolehverdagen tryggere.

Teglverket

FRYKTER AT BARNA DRUKNER: Byggegjerdet har blitt stående siden skolen åpnet i fjor høst, men egentlig skulle det ned, uten å erstattes av et permanent gjerde mot dammen.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

Elisabeth Palmgren

GLAD OG FORNØYD REKTOR: Elisabeth Palmgren er fornøyd med at skolen får et permanent gjerde mot dammen.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK
Andreas Vaa Bermann

SNUDD: Andreas Vaa Bermann i Plan- og bygningsetaen har snudd, og sier likevel ja til gjerde.

Foto: Carsten Aniksdal / Norsk Form

– Helt fantastisk. Både foreldre, elever og lærere er fornøyde, sier en glad rektor Elisabeth Palmgren.

Skolegården ligger bare en gangvei unna en stor anlagt rensedam på Hasle i Oslo. Da prosjektet ble vedtatt i Oslo bystyre ble det bestemt at det ikke skulle være gjerde mellom skolen og dammen av estetiske årsaker. Men det mener skolen og foreldrene ikke er trygt nok for barna.

– Vi så at uten det gjerdet ville tilsynet med barna være vanskelig å skjøtte godt nok.

– Vi har snudd

Mens byggegjerdet har blitt stående, har skolen kjempet mot kommunen i ett år for å få lov til å sette opp et permanent gjerde. Det har ikke vært lett. Men nå har Oslo kommune sagt ja, og lover at gjerdet vil bli satt opp i løpet av høsten.

– Vi har snudd i denne saken fordi vi er opptatt av å sikre tryggheten for skolebarna. Og det ser vi at vi kan få til og samtidig ivareta åpenheten mellom skolen, gang- og sykkelstien og Teglverksdammen, sier avdelingsdirektør Andreas Vaa Bermann i Plan- og bygningsetaten.

Han forteller at gjerdet skal være gjennomsiktig for å bevare åpenheten i området.