Kommunen ettergir MFK-gjeld

Moss kommune vedtok mandag kveld å ettergi gjeld til Moss Fotballklubb på rundt 300.000 kroner, men ga ikke klubben lov til å selge stadionnavnet.

Melløs Stadion

Melløs Stadion beholder navnet. Det ble klart mandag kveld da politikerne vedtok å ettergi MFK-gjeld, men nekter Moss Fotballklubb å selge stadionnavnet.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Nå håper styreleder i MFK, Øivind T. Hansen at signaleffekten i vedtaket skal åpne flere dører som kan redde klubben økonomisk.

– Vi har selvsagt en veldig stram likvid situasjon. Dette er penger vi slipper å betale tilbake, og så skal vi få en avtale på resten, sier han til NRK.no.

Han innrømmer at de økonomiske utfordringene fremdeles står i kø, men at bystyrevedtaket gir dem et lite pusterom.

Rop om hjelp for å berge klubben

31. mai gikk klubben ut med et rop om hjelp for å redde klubbens eksistens. Flere måneder er gått, og situasjonen er fortsatt kritisk.

– Vi jobber mot flere kreditorer vi har en betydelig gjeld til. Vi er godt i gang med gjeldssaneringen og det skjer noe hele tiden sier Hansen til NRK.no

Men på spørsmål om klubben eksisterer ut sesongen svarer han hverken ja eller nei.

– Vi lever jo fortsatt, selv om det er krevende. Vi har ikke signalisert noe annet enn at vi jobber for en løsning, sa styrelederen til NRK.no tidligere denne måneden.

LES OGSÅ:

Henger etter med lønn

Den økonomisk skakkjørte klubben henger etter på de fleste områdene.

– Vi henger også etter med lønn til spillerne, men vi har en god kontakt med spillergruppa. Klubben har også forpliktelser med tanke på arbeidsgiveravgift og vi betaler det inn så fort mulighet til det. Vi har prøvd å unngå oppsigelser og forsøker i det lengste å opprettholde den sportslige satsingen, sier han.

Klubben sliter med både kortsiktig og langsiktig gjeld. Hvor mye penger som må på plass før måneden er over vil ikke Hansen si noe om.