Hopp til innhold

Kommune støtter kjøp av golfbane

Golf er bra for folkehelsen, mener politikerne i Spydeberg kommune. Derfor støtter de Mørk golfklubb med 750.000 kroner for at klubben skal kunne kjøpe golfbane.

Peder Mørk, eier Mørk Golf

Peder Mørk som opparbeidet golfbanen, ønsker nå at golfklubben Mørk golf skal overta og drive den. Prisen er ti millioner kroner.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

– Kommunestyret ønsker å bidra til at Mørk golf kan fortsette som et viktig tilbud til Spydeberg og resten av regionen. Dette er et viktig bidrag til mangfold og rekreasjonsmulighet for befolkningen, sier ordfører i Spydeberg Knut Espeland (Krf).

– Golfbanen er ikke tilgjengelig for allmenheten på samme måte som andre idrettsanlegg som får kommunal støtte. Synes du det er et problem?

– Ja, nå er jo anlegget åpent for allmennheten i den forstand at alle er velkommen dit for å spille golf. Det er klart at ordinært spill er avgiftsbelagt, men det er noe vi har diskutert, sier Espeland.

Tilskudd til nye idrettsanlegg

I sakspapirene til politikerne skriver rådmannen at Spydeberg har gitt tilskudd i forbindelse med etablering av nye idrettsanlegg. Som eksempel nevnes tilskudd på 300.000 kroner til kunstsnøanlegg og løypemaskin. Men dette har altså tidligere gått til anlegg som er tilgjengelige og åpne for publikum.

– Det som er begrunnelsen for at vi går inn i dette, er jo at Mørk golf har hatt et langvarig samarbeid med kommunen. Vi har golf i skolen hvor alle 5.klassinger får prøve seg på golf. Et opplegg som er gratis for kommunen og som skal videreføres, sier Espeland.

Nesten 6000 kroner i året

I tillegg sier han at golf har vært brukt i integreringsarbeid og som aktivitet for eldre. Så folkehelseperspektivet er begrunnelsen for at Spydeberg går inn med denne støtten, ifølge kommunestyret som vedtok dette torsdag.

Ifølge nettsiden til klubben varierer prisene fra 900 kroner i året for en spiller under 16 år til 5.995 kroner for en voksen som skal kunne spille på hele anlegget.

– Dette er støtte som gis på bakgrunn av at golfen har et breddeidrettsperspektiv og den har et folkehelseperspektiv, avslutter Espeland.