Klubbdirektør uønsket av supportere

Supporterklubben Plankehaugen vil at FFK-direktør Runar Henriksen trekker seg.

Runar Henriksen, Adm. direktør i FFK.
Foto: Nrk / NRK

- Vi i Plankehaugen mener at sesongens sportslige nedtur blant annet skyldes et dårlig arbeidsmiljø og interne konflikter innad i klubben, sier talsmann for supporterklubben Plankehaugen, Jaran Berg, i en pressemelding søndag kveld.

Berg sier at når forholdene har blitt som de har blitt, er det på toppen man må begynne oppryddingen.

Ingen kontakt med grasrota

Jaran Berg

- Supporterklubben oppfordrer Henriksen til å trekke seg som administrerende direktør, sier talsmann for supporterne Jaran Berg.

Foto: Anders Engen Sandén / NRK

- Det smerter oss supportere å observere hvordan Runar Henriksen verken fronter god personalhåndteringspolitikk, eller vet hva kontakt med grasrota er og kan bety for en organisasjon som Fredrikstad Fotballklubb, sier Berg.

Plankehaugens talsmann mener at når lederen ikke lenger er samlende, men snarere selve roten til splittelse og misnøye, kan ikke supporterne lenger bli sittende på utsiden uten å reagere.

- Gjentatte uheldige mediautspill har vært observerbare for alle, men den sterke misnøyen blant spillere og ansatte har foreløpig bare ligget og ulmet i det skjulte, sier Berg.

Supporterklubben oppfordrer Henriksen til å trekke seg som administrerende direktør, og/eller innlede forhandlingene om sin avgang.

Vil møte Plankehaugen

Runar Henriksen er overrasket over innspillet fra Plankehaugen.

Han forteller til NRK at han har hatt flere møter med supporterklubben denne uka, og at han finner det ovveraskende at en slik pressemlding nå sendes ut.

- Vi får bare høre hva Plankehaugen har å si, og innkalle til et møte, sier Henriksen til NRK.

Ut over det har han ingen kommentar.