Hopp til innhold

Klovn skremte gutter i Drammen

DRAMMEN (NRK): En person utkledd som klovn skal ha skremt barn i Drammen fredag kveld. Politiet søkte etter den ene med hund, men så langt er ingen pågrepet.

Klovnemasker

KLOVNEMASKER: Flere steder i Norge har personer utkledd som klovner skremt folk i det siste.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Fra to ulike bydeler i Drammen fikk politiet om en klovn som skapte frykt.

– Den første meldingen kom rundt klokka 19.30, det var fra en mor som fortalte at sønnen hadde blitt skremt av en person utkledd som klovn, sier operasjonsleder Olav Myrvold.

Denne episoden skal ha skjedd ved Åskollen skole. Litt senere på kvelden kom det en lignende melding fra en annen kant av byen.

Søkte med politihund etter klovn

– Ja, litt senere fikk vi melding fra Øren, her var det en yngre tenåringsgutt som ble skremt av en person i klovnekostyme.

Olav Myrvold

Operasjonsleder i politiet Olav Myrvold

Foto: NRK

Politiet rykket ut og søkte med hund i området, men personen ble ikke funnet.

Det er derfor ikke kjent om det er den samme som har skremt guttene.

Det er rapportert om flere lignende episoder fra flere steder i landet i det siste og politiet ser alvorlig på at noen kler seg ut for å skremme på denne måten.

– Ja, spesielt fordi det er barn som blir skremt, voksne vil kanskje bli mer sinte. Men vi er svært interessert i å finne ut hvem dette var og få satt en stopper for det.

Leketøyskjeden Ringo har valgt å fjerne alt av klovnekostymer fra sine butikker en tid framover på grunn av meldingene om at noen misbruker dem til å skremme.

Les også: Difor er klovnar så skumle